marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 martie, 2021

Armata chineză a interzis accesul mașinilor Tesla în complexurile sale în baza unor îngrijorări produse de camerele video instalate pe vehicule, prin intermediul cărora ar putea fi spionate unitățile militare, anunță Reuters.

Elon Musk a comentat sâmbătă decizia în cadrul întâlnirii online a China Development Forum: „Este o motivare foarte puternică ca să păstrăm confidențialitatea asupra oricărei informații. Dacă Tesla va folosi mașinile pentru a spiona în China sau în altă parte, se va închide.”

Restricția dictată de Armata Chinei apare pe fondul unei reuniuni diplomatice la nivel înalt China – SUA, organizată în Alaska – primele contacte personale de când președintele Joe Biden a preluat mandatul în ianuarie. Reuniunea a fost una tensionată, deloc specifică unei reuniuni diplomatice prin acuzațiile deschise lansate de o parte și de alta.


Elon Musk a îndemnat sâmbătă la mai multă încredere reciprocă între cele mai mari două economii ale lumii, în remarcile sale la China Development Forum, reuniune de afaceri organizată de o fundație a Consilului de Stat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În China, cea mai mare piață auto a lumii și teren principal de competiție pentru vehicule electrice, Tesla a vândut 147.445 de mașini anul trecut, 30% din totalul său global. Dar în acest an se confruntă cu o concurență sporită din partea rivalilor locali, între care Nio Inc și Geely.

Tesla deține în această țară linii de fabricație, anul trecut fiind lansat pe această piață Modelul 3 al Tesla fabricat în China.


Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: