joi

18 aprilie, 2024

20 septembrie, 2021

sorin cimpeanu ministru al educatieiElevii din București ar putea face cursuri online din a doua parte a lunii octombrie, din cauza evoluției epidemiei de Covid-19, a declarat duminică ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Reglementările impun trecerea tuturor claselor în sistemul online după ce o localitate depășește incidența de șase cazuri de Covid-19 la 1.000 de locuitori.

„De la 1 la 31 august, a crescut de 6 ori (numărul de cazuri zilnice – n.red.), trendul este ascendent. Matematic vorbind, din păcate, nu a fost încetinit. Astăzi avem în București rată de infectare de 2,44 la mie, după ce ieri am avut 2,33 la mie. Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî. Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință,” a explicat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.


Cazurile Covid din prima săptămână de școală sunt din ”cauza socializării din vacanța de vară”

Potrivit ministrului Educației, peste 1.000 de elevi și peste 600 de profesori sunt infectați cu noul Coronavirus, iar 795 de clase au în prezent suspendată prezența la clasă, din cauza îmbolnăvirilor confirmate. În total, peste 17.000 de elevi vor face ore online, luni.

„În primul rând este rezultatul infectărilor din ultima pare a vacanței de vară, de la evenimentele speciale, din mall-uri, nu au nicio legătură cu școala. Infectările generate de școală vor fi vizibile abia la finalul lunii septembrie. Este vorba de peste o mie de infectări în rândul elevilor și de peste 600 în rândul profesorilor și al personalului auxiliar. Însă ce trebuie să reținem este că peste 93% dintre elevi pot merge la școală cu prezență fizică. Este din păcate o situație care confirmă că această nouă tulpină este mult mai contagioasă și afectează și tinerii. Este un motiv în plus pentru respectarea și mai riguroasă a regulilor sanitare în școli, un motiv în plus pentru vaccinarea în școli, atât pentru elevi, cât și pentru profesori”, a mai declarat ministrul Educației.

România ar putea ajunge la o medie săptămânală de 17.000 de cazuri de Covid-19 zilnice, cu vârfuri de 20.000 de cazuri zilnic, în octombrie, conform celor mai recente prognoze oficiale. ”Situaţia e cât se poate de serioasă”, a avertizat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.


”Suntem pe o creştere exponenţială, peste 700 pacienţi la ATI, 60 de decese raportate zilnic (…) Anunţam o predicţie pentru 15 septembrie de aproximativ 2.500 de cazuri zilnic, media pe ultimele 7 zile. Am avut 2.700 aproape. Deci mai mult decât predicţia noastră, ca medie pe ultimele 7 zile, că au fost vârfuri cu aproape 4.500 de cazuri. S-a reevaluat această predicţie pentru următoarele 4 săptămâni, până la 15 octombrie, şi situaţia e cât se poate de serioasă. Ne aşteptăm ca la 1 octombrie să ajungem la un număr mediu de cazuri la 7 zile de aproape 7.000, dar cu vârfuri şi de 10.000 pe zi, iar la 15 octombrie am putea să depăşim 17.000 pe zi, media la 7 zile, ceea ce înseamnă o situaţie evident mult mai gravă – vârfuri de 20.000 de cazuri. Cam acestea sunt predicţiile”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: