joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 ianuarie, 2021

Dacă se menține trendul descendent al epidemiei de Covid-19, școlile se vor deschide pe 8 februarie, a declarat miercuri, după ședința de Guvern, premierul Florin Cîțu.

Până atunci, autoritățile speră că un număr mare de cadre didactice se vor vaccina anti-Covid.

Personalul din școli intră în categoria lucrătorilor esențiali și se vor putea imuniza în etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare, începând cu 15 ianuarie.


Minstrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat miercuri că a cerut tuturor unităților statistici privind angajații din unitățile de învățământ care doresc să se vaccineze.

Listele cu opțiunile celor 340.000 de angajați din domeniu sunt așteptate până la sfârșitul zilei de 15 ianuarie. Atunci va exista și acest element în plus ce va oferi posibilitatea unei evaluări mai exacte a riscurilor revenirii în clase.

Situația din Europa

În Marea Britanie, ministrul Educaţiei, Gavin Williamson, a prezentat un plan de amânare a redeschiderii şcolilor gimnaziale, dar cu deschiderea la timp a majorităţii şcolilor primare pentru copiii cu vârste de sub 11 ani.

Numai în regiunile cele mai afectate de epidemie din ţară, care includ unele zone ale capitalei, era prevăzut la şcolile primare să rămână închise.


Școlile primare din Londra vor fi închise în următoarele două săptămâni, pentru a contracara răspândirea rapidă a infecţiilor cu noua tulpină de coronavirus.

Bulgaria a redeschis școlile primare, grădiniţele şi centrele de îngrijire after-school, după o lună de cursuri online, ca urmare a numărului scăzut de cazuri de contaminare cu noul coronavirus,

În funcţie de evoluţia situaţiei, restul elevilor până la clasa a XII-a ar putea reveni treptat în sălile de clasă începând cu 18 ianuarie.

Guvernul grec a anunţat o nouă prelungire, până la 10 ianuarie, a măsurilor restrictive impuse în ţară de două luni din cauza pandemiei de COVID-19. Obiectivul este ca şcolile să se poată redeschide la 11 ianuarie.

Italia a anunțat amânarea redeschiderii școlilor.

Ungaria a planificat redeschiderea școlilor și grădinițelor după vacanța de sărbători, dar numai după o campanie de două zile de testare în masă a angajaților.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: