sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 iulie, 2020

Președintele egiptean Abdel Fattah Al-Sissi

Deputaţii egipteni au aprobat luni o posibilă intervenţie armată în Libia dacă forţele guvernamentale de la Tripoli, susţinute de Turcia, continuă să avanseze spre estul ţării, anunță Agerpres, care citează AFP.

Camera a aprobat în unanimitate trimiterea unor ”elemente ale armatei egiptene în misiuni de luptă în afara graniţelor statului egiptean, pentru apărarea securităţii naţionale egiptene”, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

Votul, care a avut loc cu uşile închise, survine la câteva zile după ce preşedintele egiptean Abdel Fattah Al-Sissi a declarat că ţara sa nu va rămâne ”inertă” în conflictul libian în faţa unei ”ameninţări directe” privind securitatea naţională.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Libia, care dispune de cele mai abundente rezerve de petrol din Africa, este sfâşiată de un conflict între două puteri rivale: GNA, recunoscut de ONU şi al cărui sediu este la Tripoli, şi armata mareşalul Haftar, care controlează estul şi o parte din sudul ţării.

Guvernul formal este susţinut de Turcia, care a desfăşurat militari la faţa locului și care a încheiat un acord de cooperare în Mediterana. Opoziția armată condusă de mareșalul Haftar este susținută de Egipt, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită şi Rusia, care și ea are mercenari care luptă împotriva guvernului.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: