joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 martie, 2018

FOTO: Ziarul de Iași

Bosh va investi 110 milioane de euro în construcția unei fabrici de mașini de spălat la Simeria, iar Continental va începe investiția într-o nouă entitate de producție a componentelor auto la Timișoara.

În același timp, transportatorii se plâng că munţii spre Moldova pot fi trecuţi tot mai greu de camioanele de mare capacitate.

BSH Hausgeräte GmbH, parte a grupului german Bosch, a achiziţionat un teren de 40 de hectare la Simeria, judeţul Hunedoara, construcția fabricii de maşini de spălat va începe în acest an, iar producția va începe în anul 2020, potrivit unui comunicat al companiei.


Totodată, un alt grup industrial german, Continental, își va extinde cu o nouă unitate de producție fabrica din Timișoara, în cadrul unui plan de investiții care ar putea repeta, în 2018, performanța investițiilor de peste 175 de milioane de euro de anul trecut.

Întretimp, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reziliat deja contractul de realizare studiului de fezabilitate pentru autostrada Iași-Tg.Mureș, chiar dacă pentru ministrul Transporturilor aceasta este o prioritate şi ar trebui realizată până în 2020, conform celui mai recent Master Planul.

Din cele şase rute care traversează Carpaţii Orientali, numai două pot fi folosite de camioanele de mare capacitate, de 40 de tone, potrivit transporatorilor: Suceava – Vatra Dornei – Bistriţa-Năsăud şi Târgu-Neamţ – Borsec – Reghin. „Dar şi acestea sunt foarte greu de folosit pentru transportatori: un drum greu de peste şase ore, timp în care îşi uzează camioanele pe drumurile pline de gropi”, a declarat un transportator cu o experienţă de 30 de ani, pentru ZF.

Investiţii noi în vestul țării

În schimb, Bosh, prin fabrica BSH Hausgeräte de la Simeria va avea la dispoziţie o capacitate de producţie anuală de peste un milion de maşini de spălat pentru piaţa europeană, începând cu 2022.


„În ultimele luni am căutat intens o locaţie potrivită. Proprietatea din Simeria ne oferă condiţii ideale pentru producerea maşinilor de spălat moderne precum şi logistica necesară”, a declarat Mihai Voicila, director general al filialei BSH din România, citată de News.ro.

BSH Hausgeräte GmbH comercializează din 1999, în România, aparate electrocasnice sub mărcile Bosch, Neff şi Zelmer. Este unul dintre cei mai importanţi producători de aparate electrocasnice din lume cu vânzări de aproximativ 13,8 miliarde de euro în 2017 şi peste 61.800 de angajaţi, în 40 de fabrici şi peste 80 de companii de distribuție din 50 de ţări.

La rândul său, Continental va mai angaja 1.000 de oameni în acest an, după ce anul trecut a devernit cel mai mare angajator din România, cu 19.700 de angajați. Este drept, investițiile din acest an vor viza și o extindere a capacităților de producție din Iași, potrivit unor surse neconfirmate oficial. Produsele realizate la Iași nu au, însă, neapărată nevoie de tiruri.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Grupul Continental este prezent în România cu toate cele cinci divizii. O gamă largă de mașini sunt echipate cu echipamentele eletronice, anvelope și produse ContiTech, cum ar fi curelele de transmisie și țevile de ventilație și aer condiționat, produse în România.

Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare, majoritatea în vestul țării și în Ardeal: Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: