sâmbătă

22 iunie, 2024

17 decembrie, 2020

Paul Lambrino și-a schimbat numele din acte în Paul al Românieinumele de Paul al României

UPDATE: Pe numele lui Paul de România va fi cerut un mandat european de arestare, întrucât acesta s-ar afla în Franța.

UPDATE: Polițiștii s-au prezentat joi seara la vila pe care Paul al României o are în București, pentru a pune în aplicare mandatul de arestare și al duce la penitenciar, însă nu au reușit să-l găsească.

Paul de România va fi dat în urmărire națională.


Remus Truică a ajuns la penitenciar.

****

Știrea de bază:

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat joi seara sentința finală în Dosarul Ferma Băneasa, condamnându-i pe inculpații importanți din acest caz la închisoare cu executare, cu excepția lui Dan Andronic, pedepsit cu trei ani de închisoare cu suspendare, potrivit news.ro. 


Hotărârea este definitivă, nu mai poate fi atacată.

Atât Ferma Băneasa, cât și cele 47 de ha din Pădurea Snagov, a mai decis instanța, se întorcîn proprietatea statului.

Condamnările:

  • Remus Truică, fostul șef de cabinet al  a fostului premier Adrian Năstase – condamnat la şapte ani de închisoare
  • oamenii de afaceri israelieni Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein – câte cinci ani de închisoare,
  • Prinţul Paul – trei ani şi patru luni cu executare.
  • jurnalistul Dan Andronic – trei ani de închisoare cu suspendare,

Dosarul Ferma Băneasa

În 18 mai 2016, omul de afaceri Remus Truică, prinţul Paul şi alte 20 de persoane, printre care trei cetăţeni israelieni şi jurnalistul Dan Andronic, au fost trimişi în judecată în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov către Paul de România.

Potrivit DNA, acuzaţiile reţinute în sarcina inculpaţilor vizează infracţiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), ”în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul Philippe Al României”.

Procurorii DNA arătau că prinţul Paul i-a promis lui Truică şi asociaţilor acestuia din grupul infracţional o cotă parte importantă, între 50 la sută şi 80 la sută, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România, iar ulterior le-a transferat acestora bunurile pe măsura obţinerii lor, prin contracte fictive de vânzare-cumpărare cu Reciplia SRL.

”Aceasta, pentru ca ei să intervină pe lângă funcţionari publici implicaţi în procedurile de retrocedare, prin influenţa avută în mod direct (fost şi actual consilier al primului ministru) şi indirect, prin intermediul relaţiilor pe care le au în lumea politică, în justiţie, la cel mai înalt nivel şi presă (relaţii de prietenie şi de afaceri cu membri ai Guvernului, parlamentari, funcţionari autorităţi publice, cu persoane cu influenţă în presă, relaţii la ICCJ, contractarea serviciilor unei firme de avocatură de top), astfel încât aceştia, în mod nelegal, să determine obţinerea pe nedrept a bunurilor revendicate de Al României Paul Philipe”, preciza DNA.

După dobândirea Pădurii Snagov şi a Fermei Băneasa, acestea au fost transferate de prinţul Paul, prin contracte de vânzare-cumpărare, către Reciplia SRL, la preţuri mult subevaluate, disimulându-se natura ilicită a provenienţei. Firma respectivă a vândut mai departe altor persoane, fără a încasa vreo sumă de bani.

Prin activitatea infracţională desfăşurată s-a reuşit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu statului de 9.523.769 de euro, precum şi a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului de 135.874.800 de euro, menţionau procurorii.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: