miercuri

26 ianuarie, 2022

Dosarul Caracal / Procurorul care a întârziat intrarea în casa lui Gheorghe Dincă, urmărit penal

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 septembrie, 2019

Procurorul Cristian Popescu (foto), care a stat câteva ore înainte de a intra în casa lui Gheorghe Dincă, a fost pus sub acuzare, marţi, de către procurorii Secţiei speciale, pentru abuz în serviciu în legătură cu intervenţia în cazul Alexandrei Măceşanu.

Magistratul este procurorul de caz care a impus așteptarea orei 06.00 pentru a le permite polițiștilor intrarea în casa lui Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat de răpirea și uciderea Alexandrei Măceşanu. Adolescenta nu a fost salvată de autorități, pentru că acestea nu au reușit localizarea apelului său, deși tânăra sunase de trei ori la numărul de urgență 112.

Cristian Ovidiu Popescu este procuror la parchetul Judecătoriei și face parte din Asociația Procurorilor din România și Asociația Magistraților din România.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Legea permitea intrarea înainte de ora 06.00 în casa suspectului, o prevedere îna cest sens existând inclusiv în Constituție, dat fiind că existau elemente ce indica că este în pericol viața unei persoane.

Tot marți urmează, potrivit Mediafax, ca la sediul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie urmează să se prezinte poliţiştii Violeta Mirea- soţia fostului şef al Poliţiei Caracal, Vasile Marian şi Eugen Ţenea, care vor fi puşi şi ei sub acuzare în dosarul Caracal, potrivit surselor citate.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr