sâmbătă

27 aprilie, 2024

7 mai, 2016

ekengAutorităţile au deschis dosar penal in rem în cazul morţii lui Patrick Ekeng, fotbalistului camerunez de la Dinamo, pentru moarte suspectă.

Dinamovistul Patrick Ekeng a decedat vineri seară, după ce s-a prăbuşit pe teren în minutul 69 partidei Dinamo – Viitorul. Ekeng fusese trimis pe gazon cu doar şapte minute înainte. El a murit la Spitalul Floreasca, după ce medicii au încercat zeci de minute să îl resusciteze.

Ofiţerii Serviciului-Omoruri investighează condiţiile în care a murit fotbalistul şi urmează a se face audieri. Vor fi apoi audiaţi medicul de pe ambulanţa privată, medicul, şoferul ambulanţei, staff-ul medical al echipei şi alţi reprezentanţii ai clubului.


Poliţiştii vor stabili de ce ambulanţa a intrat doar după trei minute pe teren pentru a începe manevrele de resuscitare. Martorii spun că ambulanţa nu ar fi fost dotată cu defibrilator.

Cazul decesului fotbalistului camerunez Patrick Ekeng este investigat de către Ofiţerii Serviciului-Omoruri după ce au existat informaţii că ambulanţa prezentă la locul tragediei nu era echipată corespunzător. Mai mult, despre medicul de pe ambulanţă, care ar fi trebuit să-i acorde fotbalistului primele îngrijiri, se spune că se afla în tribună, mânca seminţe şi fuma.

Medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu, a vorbit despre modul în care a reacţionat în momentul în care Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon. Acesta a precizat că a aplicat imediat măsurile de resuscitare disponibile: masaj cardiac şi eliberarea căilor respiratorii, dar nu a dorit să se pronunţe în privinţa vitezei de reacţie a ambulanţei prezentă la stadion (maşina a intrat după aproape 3 minute pe gazon) şi nu a vorbit nici despre dotările vehiculului, potrivit Pro Sport.

Dr. Cristian Pandrea, de la Spitalul Floreasca, a declarat că manevrele de resuscitare au durat mai bine de o oră, însă pacientul nu a răspuns. În momentul de faţă, mai spune sursa citată, nu se cunoaşte cauza decesului.


“A fost adus la noi cu o ambulanţă fără manevre de resuscitare, din câte ştim. S-au iniţiat manevre de resuscitare care au durat aproximativ o oră şi 30 de minute. Aceste manevre au rămas din păcate fără rezultat. Pacientul a decedat”, a declarat dr. Cristian Pandrea, de la Spitalul Floreasca.

Întrebat de ce nu s-au făcut manevrele de resuscitare pe terenul de fotbal, medicul Clubului Dinamo, Liviu Bătineanu, a declarat că “resuscitarea s-a făcut în ambulanţă”.

În vârstă de 26 de ani, Patrick Ekeng a ajuns în această iarnă la Dinamo. Era căsătorit şi avea o fetiţă de doi ani.

În România post-decembristă s-au mai înregistrat asrfel de decese pe terenul de fotbal.

  • În data de 24 iulie 1999, în minutul 68 al meciului Rapid – Astra, fotbalistul Ştefan Vrăbioru (23 de ani), care intrase de 13 minute în joc, s-a prăbuşit pe gazon, el murind apoi în drum spre spital. La autopsie, lui Vrăbioru i s-a găsit o hemoragie internă, iar Institutul Medico-Legal a stabilit că acesta a murit doarece era suferind de inimă.
  • În timpul meciului amical de fotbal Ş.N. Olteniţa – Dinamo Bucureşti, desfăşurat la 5 octombrie 2000, la Olteniţa, jucătorul dinamovist Cătălin Hâldan a suferit un accident vascular cerebral în urma căruia a decedat.
  • Fostul atacant al Ceahlăului Piatra Neamţ, Mihai Baicu, a decedat la 6 iulie 2009, la vârsta de 33 de ani, în urma unui stop cardiac suferit după ce a jucat o partidă de fotbal pe un teren sintetic din apropierea Stadionului Steaua.
  • Portarul Alexandru Iatan, în vârstă de 19 ani, a decedat, la 2 septembrie 2009, în timpul unui antrenament cu echipa Dunărea Giurgiu, la care fusese împrumutat de la Astra Ploieşti. Cauzele decesului au fost stop cardiorespirator, cu edem pulmonar.
  • La 10 mai 2010, Andrei Pricop, jucător al formaţiei vasluiene Magic Deleni, a intrat în stop cardio-respirator pe terenul de fotbal la o partidă din campionatul judeţean şi a murit la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, la vârsta de 24 de ani.
  • În august 2012, Chinonso Ihelwere Henry, care evolua la Delta Tulcea, în liga secundă a României, s-a prăbuşit pe teren, în timpul meciului amical cu FC Baloteşti şi a murit după ce medicii au încercat să-l resusciteze timp de aproximativ o oră.
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. La fotbalisti, face cineva niste controale medicale periodice ? Controale serioase nu imitatii .
    Sa fi bolnav de inima dar sa nu stie nimeni asta din club , e neglijenta penala . Iar daca ai stiut ca jucatorul e bolnav (indiferent cu ce ) , devine complicitate in omor .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

  1. La fotbalisti, face cineva niste controale medicale periodice ? Controale serioase nu imitatii .
    Sa fi bolnav de inima dar sa nu stie nimeni asta din club , e neglijenta penala . Iar daca ai stiut ca jucatorul e bolnav (indiferent cu ce ) , devine complicitate in omor .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: