marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 aprilie, 2018

Peste 3.100 de angajați ai Google i-au trimis o scrisoare oficială CEO-ului companiei, Sundar Pichai, pentru a-i cere să retragă firma din proiectul militar dezvoltat cu Pentagonul, scrie The New York Times.

De asemenea, semnatarii scrisorii de protest cer conducerii companiei să declare că nu va mai contribui niciodată la un proiect militar și invocă în acst sens motto-ul Google – „Don’t Be Evil”.

Compania s-a apărat susținând că partea sa de contribuție este de natură “non-ofensivă” și a dat asigurări că tehnologiile sale nu vor fi folosite pentru a crea o armă ce își alege singură ținta și care poate trage fără operator uman.


Cu toate acestea, sistemul AI dezvoltat de Google urmează a fi folosit pentru analize video care să fie utilizate în atacuri împotriva inusrgenților și a teroriștilor identiifcați în teren, iar Pentagonul a explicat foarte clar că proiectul Maven va susține astfel de operații.

În scrisoare, angajații nemulțumiți avertizează că dezvoltarea acestei tehnologii care să asiste guvernul în aceste acțiuni militare de supraveghere va afecta ireparabil imaginea Google și abilitatea sa de a atrage talente în domeniu.

Google nu este singurul gigant tech implicat în proiecte militare – Amazon și Microsoft au și ele mai multe produse pe care le vând Departamentului Apărării din SUA.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: