vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 aprilie, 2017

Liderii celor 27 de state ale UE (fără Marea Britanie) au adoptat în unanimitate liniile directoare ale negocierilor privind Brexitul, la summitul extraordinar de sâmbătă, a anunţat pe Twitter preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, citat de Agerpres.

Liniile directoare adoptate în unanimitate. Mandatul politic ferm şi corect pentru discuţiile privind Brexitul este pregătit”, a scris Tusk pe reţeaua de socializare.

Negocierile oficiale dintre Londra şi Bruxelles privind ieşirea Marii Britanii din UE vor începe după alegerile anticipate, care vor avea loc în această ţară pe 8 iunie.


Cele două părţi va trebui să stabilească în principal ce drepturi vor avea cetăţenii comunitari în Marea Britanie, precum şi cei britanici în UE, suma pe care Londra o va achita pentru angajamentele financiare deja asumate în cadrul UE şi relaţiile viitoare dintre Marea Britanie şi UE.

Premierul britanic, Theresa May, doreşte ca aceste relaţii să fie negociate în paralel cu condiţiile ieşirii din UE, în timp ce oficialii de la Bruxelles şi cancelarul german Angela Merkel cer ca mai întâi să fie definitivate condiţiile separării Marii Britanii de blocul comunitar şi abia apoi să se discute cadrul noilor relaţii


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: