sâmbătă

27 aprilie, 2024

27 septembrie, 2020

Președintele Donald Trump a nominalizat-o pe Amy Coney Barrett (foto) pentru postul rămas liber în Curtea Supremă a SUA, după decesul judecătoarei Ruth Bader Ginsburg. Numirea rămâne să fie validată de Senat.

Judecătoarea de orientare conservatoare Coney Barret a declarat cu ocazia nominalizării că va avea o prestație inspirată din cea fostului judecător conservator Antonin Scalia, declarație care constituie un reper pentru “deplasarea spre dreapta” a componenței Curții Supreme a SUA, potrivit Reuters.

Antonin Scalia a fost unul dintre cei mai influenți judecători conservatori din istoria recentă a Curții Supreme, iar Coney Barrett a fost angajată la biroul acestuia, pe care l-a considerat mentorul său.


Amy Coney Barrett este mama a șapte copii, care au fost de față la nominalizare și este profesor de drept și magistrat cunoscut pentru convingerile sale religioase tradiționaliste. Donald Trump întărește astfel adeziunea electoratului creștin conservator pe care Donald Trump se bazează în alegerile prezidențiale din noiembrie.

Dacă va fi confirmată de Senat, Coney Barrett va fi a cincea femeie care a fost judecător al Curții Supreme și va înclina majoritatea conservatoare din instața supreme la un scor de 6 la 3.

Senatul ar putea să confirme numirea chiar înainte de alegerile prezidențiale, în ciuda protestelor democraților și a cererii puternicei organizații pentru drepturile civile ACLU de amânare a deciziei până a doua zi după învestirea următorului președinte, pe 20 ianuarie.

Confirmarea pare aproape sigură, având în vedere majoritatea republicană din Senat de 53%, deși democrații vor încerca s-o împiedice.


La cei 48 de ani ai săi, Coney Barrett este o catolică devotată care a absolvit Universitatea Notre Dame din Indiana.

Cu majoritatea conservatoare pe care o întărește, Curtea Supremă ar putea lua avea poziții de dreapta pe teme foarte sensibile precum, reducerea dreptului la avort, extinderea drepturilor religioase, abrogarea unor legi privind controlul armelor, introducerea de noi restricții privind dreptul la vot și oprirea tendinței de sporire a drepturilor LGBT.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: