miercuri

8 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 februarie, 2020

Domeniul de Internet care găzduia portalul eRomania este deținut în prezent de o persoană fizică, anunță Hotnews, care citează date RoTLD, autoritatea oficială (registru) pentru domeniile .ro. Identitatea persoanei fizice care deține acum domeniul de internet portaleromania.ro este anonimizată, fiind protejată de GDPR, regulamentul european privind protecția datelor personale.

eRomânia, scrie Hotnews, este cel mai răsunător eșec în materie de portaluri de informații publice, lăsat nefolosit după ce statul a risipit 12 milioane de euro pe hardware și software.

Controversatul portal eRomania a fost dezvoltat de firma Omnilogic, condusă de Gabriel Marin, în baza unui contract încheiat în anul 2010, când la conducerea Ministerului Comunicațiilor era Gabriel Sandu (PDL), condamnat în prezent la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Microsoft.


După ani de intarzieri, portalul eRomania, care ar fi trebuit sa ofere informatii actualizate despre toate unitatile administrativ-teritoriale din Romania (3.188 de localitati) sau stadiul unor proiecte legislative, a devenit accesibil online in primavara anului 2014 si a inghetat la acel stadiu, fiind plin de informatii neactualizate.

Procurorii DNA au adus in luna februarie 2015 noi capete de acuzare la adresa lui Dorin Cocos si a Elenei Udrea sustinand ca acestia au facut presiuni pentru a cere 3 milioane de euro ca sa deblocheze platile in contractul e-Romania.

Portalul eRomânia nu a mai fost actualizat ulterior și cheltuirea celor 12 milioane de euro a rămas o piatră de moară pentru toți miniștrii care au venit la conducerea Ministerului Comunicațiilor după Gabriel Sandu.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: