joi

25 aprilie, 2024

17 martie, 2021

Guvernul își actualizează în ședința sa de miercuri Planul Anual de Lucru, din informarea pregătită de Secretariatul General al Guvernului reieșind că executivul vrea să aprobe în 2021 157 de hotărâri și 138 proiecte de lege. Din totalul celor 295 de proiecte de acte normative, 123 sunt considerate prioritare.

Din listă lipsesc ordonanțele de urgență, acte normative neprevăzute care, teoretic, sunt emise doar în situații de urgență. Practic însă, guvernarea prin OUG este o tehnică comună tuturor guvernelor României.

Planul Anual de Lucru al Guvernului este un instrument de planificare a procesului de reglementare la nivelul administrației publice centrale. Acesta cuprinde proiectele cu impact semnificativ asupra economiei, societății, mediului și bugetului general consolidat, pe care instituțiile administrației publice centrale își propun să le înainteze spre aprobare în cursul unui an calendaristic.


Potrivit documentului prezentat de SGG, în 2021, cele mai multe acte normative vor fi propuse de Ministerul Muncii și Protecției Sociale – 43. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va propune cele mai puține: o singură Hotărâre de Guvern.

Anul trecut, PALG a cuprins 302 de propuneri de acte normative, dintre care doar 105 proiecte (34%) au fost supuse aprobării Guvernului până la finalul anului.

(Descărcați AICI Planul Anual de Lucru al Guvernului)

Tot în ședința de guvern de miercuri se mai discută și lista de priorităţilor legislative ale Guvernului pentru prima sesiune ordinară parlamentară din 2021. Lista cuprinde în total 122 proiecte de legi, din care 52 aflate deja în procedură parlamentară şi 70 care urmează să fie promovate de Guvern.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: