marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 mai, 2014

Nicolae Gavrilescu, manager sector în divizia teritorială Moldova Sud din cadrul OMV Petrom, a fost reţinut marţi, după ce a fost prins luând mită pentru a aproba vânzarea unor imobile ale companiei petroliere.

Alături de Nicolae Gavrilescu a mai fost reţinută şi Ana Petre, expert în piaţă imobiliară, responsabilului cu înstrăinarea activelor secundare ale OMV Petrom.

Cei doi i-au cerut unei persoane 10.000 de euro pentru a aproba vânzarea, la un preţ avantajos pentru cumpărător, a unor imobile Petrom.


Cei doi angajaţi Petrom i-au cerut denunţătorului suma respectivă, în timpul unor întâlniri la restaurant. Notele de plată de la restaurant, spune DNA, au fost decontate de persoana respectivă, denunţător în dosar.

Marţi, 27 mai, Nicolae Gavrilescu a fost prins în flagrant luând 45.000 de lei de la denunţător.

Vă prezentăm comunicatul DNA:

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Concret, în cauză se reţine că, la sfârşitul anului 2013, societatea comercială administrată de denunţător şi-a manifestat intenţia de a cumpăra mai multe imobile aparţinând S.C. PETROM S.A., punct de lucru în comuna Slobozia – Conachi, jud. Galaţi, sens în care a luat legătura cu Petre Ana, persoana de contact din partea S.C. PETROM S.A. pentru astfel de contracte. Aceasta i-a relatat denunţătorului că îi poate aproba vânzarea imobilelor la preţul de 20.000 de euro, preţ oferit de către acesta şi situat sub cel cerut de S.C. PETROM S.A., de 50.000 de euro, întrucât ea este persoana care înaintează documentaţia factorilor decizionali din cadrul S.C. PETROM S.A. şi întocmeşte referatul final pe care directorii S.C. PETROM S.A. îl vor semna, sugerând că este necesară şi cointeresarea directorului de zonă, Gavrilescu Nicolae.. Ulterior, în cadrul unei întâlniri pe care denunţătorul a avut-o atât cu Petre Ana, cât şi cu Gavrilescu Nicolae într-un restaurant din mun. Galaţi, cei doi i-au pretins acestuia, în mod direct, suma de 10.000 de euro, pe care acesta să-i remită înainte de începerea întocmirii documentaţiei pentru vânzarea – cumpărarea imobilelor.


La data de 27 mai 2014, inculpatul Gavrilescu Nicolae a primit de la denunţător suma de 45.000 de lei, cu titlu de mită, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante”, se spune în comunicatul DNA.

Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: