marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 decembrie, 2011

Directorul general al producătorului de electricitate Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, a demisionat din funcţie.

„Am decis să demisionez, în 30 noiembrie, pentru a nu murdări numele companiei (…). Lucrez de 30 de ani în sectorul ăsta”, a declarat Budulan pentru MEDIAFAX.

Budulan, membru PDL, nu a putut fi contactat pentru declaraţii. El a fost numit şef al Nuclearelectrica în 2009 de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.


Presa a relatat că fiica lui Budulan, Izabela Budulan, a fost numită director tehnic al Nuclearelectrica, însă Budulan susţine că în organigrama companiei nu există această funcţie. Budulan afirmă că fiica sa a deţinut o poziţie în departamentul de strategie-dezvoltare al Nuclearelectrica.

El a adăugat că fiica sa a fost angajată în 2009 în Nuclearelectrica în urma unui concurs. Contractul de muncă este suspendat, Izabela Budulan aflându-se în concediu de maternitate pentru doi ani.

„Nu mi-a cerut nimeni să demisionez, o spun cu mâna pe inimă. Fata mea era pe un post de execuţie, nu de conducere. Este decizia fiicei mele dacă va rămâne în Nuclearelectrica după cei doi ani de concediu de maternitate”, a spus Budulan.

Îniante de a fi angajată în Nuclearelectrica, Izabela Budulan a lucrat în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei şi în Electrocentrale Bucureşti, fililală a companiei de stat Termoelectrica.


Deputatul PDL de Buzău Cezar Preda a criticat vineri modul în care sunt puse în funcţii importante diverse persoane „care sponsorizează PDL” şi pe care nu-i recomandă altceva decât sumele pe care le plătesc, adăugând că aceste situaţii nu ar trebui puse „în cârca lui Emil Boc”.

Cezar Preda l-a dat ca exemplu pe directorul tehnic al Nuclearelectrica, despre care a lăsat să se înţeleagă că este pe acest post pentru că ar fi sponsorizat o organizaţie a partidului de guvernământ.

Nuclearelectrica este al doilea cel mai mare producător de energie din România şi este controlată de stat, prin Ministerul Economiei.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: