joi

23 mai, 2024

31 ianuarie, 2017

Instituțiile, statul de drept și lupta împotriva corupției trebuie consolidate, mai ales în contextul preluării de către România a președinției Uniunii Europene peste doi ani, a declarat secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul Ministerului francez al Afacerilor Externe şi Dezvoltării Internaţionale, Harlem Désir (foto), aflat în vizită la București.

El a declarat că Franța va ajuta România să se pregătească pentru preluarea președinției Uniunii, dar, pe de altă parte, a atras atenția că Uniunea are nevoie de o Românie puternică, reformată ireversibil în ceea ce privește lupta împotriva corupției.

Harlem Désir este primul diplomat dintr-o țară a Uniunii care vizitează România după instalarea noului guvern.


„România va juca un rol foarte important în următorii ani pentru că va asigura președinția Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019.

În acel moment se vor finaliza negocierele Brexitului, vom discuta cadrul financiar multianual, va trebui să punem în aplicare politicile privind viitorul Uniunii Europene și am venit aici să spun că Franța va fi alături de România în timpul pregătirilor pentru preluarea președenției și pentru a suține succesul acestei președinții.

Ceea ce ne dorim, este o Românie puternică, într-o Europă puternică. Raportul MCV, o temă de actualitate, este pozitiv, echilibrat, complet și indică ultimele etape pentru ca acest mecanism să fie ridicat, ceea de cred că e o dorință puternică a României.

Pentru noi este important ca eforturile făcute de România în acești ultimi ani, să fie consolidate pentru ca reformele să poată fi puse în aplicare și să devină ireversibile.


Este o țintă importantă pentru anii care vin, ca instituțiile statului să fie consolidate, să fie consolidat statul de drept, lupta împotriva corupției”, a spus diplomatul francez, citat de RFI România.

Diplomatul francez a apreciat relațiile foarte bune pe care Franța le are cu România în toate subiectele care privesc politicile comune. să fie consolidate, să fie consolidat statul de drept, lupta împotriva corupției.

Harlem Désir a avut întâlniri cu ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, și ministrul delegat pentru afaceri europene – Ana Birchall. Comunicatele emise de oficialii români nu conțin nicio referire la partea de discurs a diplomatului francez referitoare la anticorupție și statul de drept.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: