marți

16 iulie, 2024

11 mai, 2011

Şeful grupului elen OTE, Michael Tsamaz, şi vicepresedintele Deutsche Telekom (DT) se vor intalni marţi la Bucuresti cu autoritatile romane pentru a discuta pe tema achiziţiei pachetului de actiuni detinut de stat la Romtelecom, a declarat marti pentru HotNews.ro Marius Fecioru, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor.

Pe de alta parte, surse din piaţă au precizat pentru HotNews.ro că oferta va fi în valoare de maximum 350 de milioane de euro.

„Ministerul va demara propria evaluare a pachetului de actiuni si in functie de rezultat ar urma vanzarea sau listarea treptata pe Bursa de Valori Bucuresti a pachetului de actiuni detinut de stat la Romtelecom, cu un pret minim de pornire. Pachetele care ar putea fi scoase pe bursa sunt de maxim 7,5% din actiuni”, a spus Marius Fecioru.


Şi RCS&RDS şi-ar fi exprimat intenţia de a cumpara cel putin un pachet de actiuni Romtelecom în cazul în care acesta ar fi listat pe Bursă, a mai preciyat sursa citată.

Actionarii Romtelecom sunt OTE – principalul operator de telecomunicatii din Grecia – cu 54,01% – si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) – 45,99%. Operatorul german de comunicaţii Deutsche Telekom deţine o participaţie de 30% la compania OTE.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: