21 februarie, 2012

Economistul Jacques Bichot a publicat un studiu despre costul infracţiunilor şi a delincvenţei în Franţa, astfel că doar crima organizată aduce statului un prejudiciu de 23 de miliarde de euro, scrie Le Figaro.

Mai mult de 150 de miliarde de euro, adică 7,5% din PIB, atât reprezintă factura anuală a infracţiunilor din Franţa. “Nucleu dur” al delincvenţei, adică violenţele fizice sau sexuale, furturile, vandalismul, escrocheriile, dar şi cheltuielile cu securitatea privată reprezintă 80 de miliarde de euro, iar în acest context, crima organizată are cea mai mare pondere, respectiv 23 de miliarde de euro, printre faptele de proxenetism, contrafacere şi trafic de orice fel. Iar aceste costuri sunt numărate fără fraudele sociale şi fiscale, infracţiunile rutiere şi costurile politicilor de securitate, a funcţionării jandarmeriei şi ale poliţiei.

Economistul Jacques Bichot, profesor emerit al Universităţii din Lyon şi-a publicat studiul, pentru al doilea an consecutiv, la Institutul pentru justiţie, o instituţie privată care s-a făcut cunoscută pentru statisticile legate de victime.


În ceea ce priveşte costul vieţii umane, autorul studiului precizează că bazele financiare reţinute pentru indemnizaţia victimelor accidentelor rutiere de către organismele oficiale sunt, incluzând costurile medicale şi administrative, de 1.263.255 de euro pentru un mort, 136.474 pentru un rănit spitalizat şi 5578 de euro pentru un rănit uşor.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: