fbpx
duminică

17 octombrie, 2021

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

CV19 / Profesioniști din IT s-au alăturat CERT-RO și ajută voluntar spitalele să-și securizeze datele și infrastructura

28 mai, 2020

Peste 180 de profesioniști în cybersecurity s-au oferit voluntari și vor lucra împreună cu experții Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT RO) pentru a ajuta spitalele să își protejeze datele și infrastructura IT.

Inițiativa se numește Cyber Volunteers-19, este inspirată de un program lansat inițial în Marea Britanie și vine în contextul epidemiei de Covid-19 și a atacurilor cibernetice ce au avut loc în ultima vreme asupra unor instituții medicale.

Specialiștii Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică au identificat încă de anul trecut o creștere semnificativă a atacurilor cu aplicații malițioase la nivel național, atenția fiind îndreptată asupra sistemelor informatice din spitale. S-a descoperit că foarte puține spitale aveau programe pentru protejarea datelor.


”În această perioadă dificilă, în care sectorul medical din România este puternic solicitat de pandemia COVID-19, CERT-RO, împreună cu un grup de profesioniști în domeniul securității cibernetice, au lansat un program de voluntariat, pentru a sprijini furnizorii de servicii de sănătate să facă față provocărilor crizei”, se arată într-un comunicat al Centrului.

”Cyber Voluntari pentru sistemul de sănătate CV19 – RO este un grup constituit pe bază de voluntariat, pentru a oferi asistență cibernetică sistemului medical românesc. Inițiativa a fost lansată ca răspuns la atacurile cibernetice declanșate împotriva unităților medicale din întreaga lume în perioada crizei generate de  pandemia COVID19” se arată pe platforma dedicată acțiunii.

Obiectivul principal al inițiativei este asigurarea serviciilor de prevenire și răspuns în cazul atacurilor de securitate cibernetică lansate împotriva serviciilor de asistență medicală din România.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Scopul propus este de a ajuta organizațiile medicale să se concentreze pe îngrijirea pacienților, cu acces cât mai bine securizat la resurse. Acestea pot include:

  • Voluntari profesioniști în domeniul securității cibernetice
  • Servicii cloud
  • Soluții de securitate
  • Resurse de activare a securității cibernetice (documente șablon, scripturi, instrumente etc.)

Furnizorii de servicii medicale, care au nevoie de asistență, pot scrie la adresa alerte.spitale@cert.ro sau pot utiliza formularul de contact de pe site-ul Cert.ro.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...