marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 martie, 2020

Aproape jumătate dintre cazurile confirmate de Covid-19 din SUA, circa 45.900 vineri, sunt în statul New York. Numărul mare de locuitori (19,5 milioane de persoane), rata ridicată a testărilor și răspunsul inițial lent al autorităților sunt principalele motive care explică, potrivit specialiștilor, numărul ridicat de îmbolnăviri de la New York, centrul infecțiilor cu coronavirus din SUA.

Epidemiologii avertizează că la New York riscă să devină în realitate cel mai pesimist scenariu, în care mulți bolnavi își vor pierde viața din cauza faptului că sistemul medical va fi copleșit.
Un număr tot mai mare de pacienți cu cazuri severe au solicitat îngrijiri medicale de urgență, iar spitalele încep să nu mai aibă ventilatoare. Paturile disponibile încep să fie tot mai puține, iar medicii se confruntă cu un deficit de echipamente de protecție, potrivi Vox.

519 persoane și-au pierdut viața, în statul New York, din cauza coronavirus. Circa 6.500 de persoane sunt internate, iar 1.583 la terapie intensivă. Din estimările autorităților, circa 20% dintre pacienții confirmați în oraș au nevoie de îngrijire la spital, peste media de la nivelul statului, de 14%, a detaliat vineri guvernatorul Andrew Cuomo.


Statul a cerut spitalelor să-și majoreze capacitatea cu cel puțin 50%, pentru a fi pregătiți de fluxul mare de pacienți așteptați în următoarele zile. Autoritățile anticipează că vor avea nevoie de 30.000-40.000 de ventilatoare, 140.000 de paturi suplimentare în spitale și 53.000 de paturi la terapie intensivă. Statul New York are în prezent 53.000 de paturi în spitale, potrivit Business Insider.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Numărul de noi confirmări pare a fi în scădere, însă guvernatorul statului susține că vor mai trece încă 21 de zile până se va atinge vârful de îmbolnăviri – cele mai multe cazuri raportate înainte ca acestea să se înscrie pe o tendință descrescătoare.

În New York se fac în jur de 5.300 de teste la milionul de locuitori, însă chiar și așa, autoritățile nu au capacitatea de a testa întreaga populație. În New York trăiesc 19,5 milioane de locuitori, printre care 560.000 de imigranți fără acte.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: