duminică

2 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 august, 2012

Judecătoarea Mona Pivniceru a depus, joi, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcția de ministru al Justiției, după o așteptare de 16 zile de când a fost propusă de premierul Victor Ponta.

Astfel, ea a fost numită printr-un decret prezidențial semnat de președintele interimar Crin Antonescu, în condițiile în care Traian Băsescu este așteptat să revină la Cotroceni abia de luni, când Parlamentul se reunește în ședință extraordinară pentru a fi citită în plen hotărârea Curții Constituționale de invalidare a referendumului de demitere a șefului statului.

Consiliul Suprem al Magistraturii s-a întrunit joi dimineață și a luat act de demisia din magistratură a judecătoare Mona Pivniceru, după ce cu o zi înainte nu se reușise îndeplinirea cvorumullui de ședință.


Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a precizat că după redactarea hotărârii în cazul demisiei Monei Pivniceru din funcţia de judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, documentul va fi trimis preşedintelui, care urmează să emită decretul de eliberare din funcţie.

După emiterea decretului de eliberare din funcţie, Mona Pivniceru ar putea fi numită ministru al Justiţiei.

Propunerea de numire la Justiţie a Monei Pivniceru ar urma să fie trimisă preşedintelui, care va emite decretul de numire.

La ședință a participat și premierul Victor Ponta, care și-a amînat ședința de guvern pentru a se putea păstra cvorumul la CSM.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: