vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 martie, 2011

Preşedintele Traian Băsescu a aprobat, luni, într-o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), operarea pe aerodromuri din România a unor avioane americane, pentru realimentare în aer, utilizate în operaţia de blocare a spaţiului aerian al Libiei, conform rezoluţiei ONU în acest sens.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, preşedintele va informa Parlamentul privind decizia luată în urma şedinţei CSAT.

”În cadrul şedinţei s-a analizat dislocarea şi operarea pe aerodromuri din România a unor aeronave ale forţelor aeriene ale SUA, pentru realimentare în aer, utilizate în operaţia de impunere a Rezoluţiei 1973 a Consiliului de Securitate al ONU. În conformitate cu procedurile juridice legale, preşedintele României, după consultarea membrilor Consiliului, a aprobat această solicitare, urmând ca, ulterior, să informeze Parlamentul României”, menţionează sursa citată.


Şedinţa CSAT nu fusese anunţată public nici de Administraţia Prezidenţială, nici de Guvern, în condiţiile în care premierul Emil Boc a participat la reuniune, în calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului.

România va participa cu Fregata Regele Ferdinand şi cu 207 militari la operaţiunile NATO de impunere a unei alte decizi a Consiliului de Securitate al ONU, de blocare a transporturilor de armament către Libia.

Guvernul a alocat deja circa 4,5 milioane de euro necesari finanţării participării româneşti la operaţia NATO.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: