duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 octombrie, 2020

Lee Kun (foto), președintele Samsung, a murit duminică – fapt ce a a condus la creșterea cotațiilor bursiere ale companiei, pe fondul așteptărilor privind majorarea dividendelor și restructurarea companiei.

Acțiunile Samsung C&T au crescut luni cu până la 17%, pentru ca la finalizarea tranzacțiilor să se consemneze un avans de 13,46%. Acțiunile Samsung SDS au crescut cu 5,51%, iar cotațiile Samsung Life Insurance s-au majorat cu 3,8%. Samsung BioLogics și Samsung Engineering au pierdut o parte din câștgurile inițiale pentru ca, la finalul sesiunii de  tranzacționare să închidă în scădere cu 0,94% și, respectiv, creștere cu 2,71%, scrie cnbc.com.

Duminică, Samsung a anunțat moartea lui Lee, la vârsta de 78 de ani, după ce fusese internat timp de șase ani din cauza unui atac de cord. Lee a stat la baza transformării Samsung într-un actor puternic pe piața industrială și de tehnologie. Acesta a preluat conducerea companiei în 1987, după moartea tatălui său, fondatorul Samsung.

Investitorii așteaptă creșterea dividendelor și restructurarea companiei


După ce Lee a început să aibă probleme cu inima, fiul său, Jay Y. a devenit directorul de facto al companiei. Jay Y. deține 17,3% din acțiunile Samsun C&T, în timp ce tatăl său deținea 20,76% din acțiunile Samsung Life.

„Taxa de succesiune este imensă, așa că membrii familiei s-ar putea vedea obligați să vândă o parte din acțiunile business-ului auxiliar”, cum ar fi Samsung Life, a spus pentru Reuters analistul Kim Dong-yang de la NH Investment Securities.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Totodată, Samsung C&T ar putea lua în calcul creșterea dividendelor, pentru a acoperi golul lăsat de taxa de succesiune”, a declarat la rândul său analistul Jeong Dong-ik de la KB Securities.

Investitorii estimează totodată că moartea lui Lee lasă loc liber restructurării companiei.


Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: