joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 aprilie, 2018

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și-a propus să invite experți și jurnaliști americani și sud coreeni la închiderea centrului de teste atomice, plănuită pentru luna mai.

Planul a fost anunțat de președinția sud-coreeană, după ce Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in au convenit, pe parcursul întâlnirii istorice de vineri, o „denuclearizare totală” în peninsula coreeană, potrivit Reuters.

„Statele Unite, deși inerent ostile Coreei de Nord, va afla că nu sunt tipul de persoană care să folosească arma nucleară împotriva Sudului sau SUA, peste Pacific, odată ce discuțiile dintre noi au început”, i-ar fi spus Kim Jong Un omologului său nord coreean, purtătorul de cuvânt al Casei Albastre, preşedinţia sud-coreeană


Pheninanul a susținut până acum, ani de-a rândul, că nu va renunţa niciodată la arma atomică, indispensabilă pentru a se apăra de o invazie americană, potrivit aceluiași Kim Jong Un.

Condiția pentru închiderea centrului de teste nucleare ar fi ca „Amercia să vrea să facă pace”.

Donald Trump s-a declarat optimist cu privire la posibilitatea unui acord nuclear cu Phenianul.

Întâlnirea dintre liderii celor două Corei s-a dovedit a fi una cu adevărat istoric.


În declarația comună semnată vineri de liderul nord-coreean, Kim Jong Un, şi de preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, se afirmă dorința de a pune permanent capăt războiului dintre cele două state.

Declarația comună a fost imediat salutată de premierul Japoniei, de președintele SUA și de președintele Consiliului European

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: