vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 iunie, 2020

Dispariţia unui fotografii a fostului prim-ministru britanic Winston Churchill din rezultatele căutărilor Google a produs sâmbătă agitație în Regatul Unit, într-un moment în care valul de manifestaţii antirasiste nu l-a ocolit nici pe acest fost lider conservator, în pofida rolului său istoric în al Doilea Război Mondial, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Când internauţii tastează pe Google ”prim-miniştri britanici”, fotografiile foştilor şefi ai guvernelor de la Londra sunt afişate într-o ordine cronologică denumită ”Knowledge graph”.
Sâmbătă dimineaţa toate fotografiile acestora apăreau astfel în urma căutării, cu excepţia celei a lui Winston Churchill, ceea ce a determinat numeroşi utilizatori de Twitter să acuze Google de cenzură.

”Ar fi incredibil să fie o politică deliberată, @Google. Europa Occidentală ar fi fost aproape cu certitudine aservită fără cel a cărui poză este acum absentă”, a scris pe Twitter secretarul de stat britanic pentru dezvoltare regională şi guvernare locală Simon Clarke.


Google a reacţionat în urma reproşurilor de cenzură şi s-a scuzat pentru ”îngrijorările” provocate de acest incident pe care l-a pus pe seama unei ”actualizări automate” şi a promis că incidentul va fi soluţionat rapid. Sâmbătă seara fotografia lui Winston Churchill apărea din nou.

Weekendul trecut, statuia lui Winston Churchill amplasată în apropierea parlamentului de la Londra a fost vandalizată în seria de manifestaţii declanşate de uciderea în SUA a afro-americanului George Floyd de către un poliţist american alb în timpul arestării.
Inscripţia ”a fost un rasist” a apărut sub numele fostului premier britanic, acuzat că atunci când era la putere a făcut afirmaţii rasiste, în special la adresa indienilor.

Sâmbăta aceasta mii de protestatari care au format o contramanifestaţie împotriva demonstraţiei antirasiste s-au apropiat de statuia lui Churchill pentru a o ”apăra” şi au avut loc confruntări între simpatizanţi ai extremei drepte şi poliţie, care a operat circa o sută de arestări.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: