3 luni de la debutul campaniilor de vaccinare: Țintele ratate de UE pe Trimestrul I

La trei luni de la debutul campaniilor de vaccinare împotriva coronavirus, doar cinci, respectiv 4, state membre au îndeplinit obiectivele de etapă al Comisiei Europene:… Mai mult›
06.04.2021
Cartea de identitate electronică și cip-ul ei: tipul de semnătură stocat și la ce folosește

Primele cărți de identitate electronice vor fi emise în septembrie 2021 și vor conține microcip-uri pe care pot fi stocate concomitent două tipuri de semnătură… Mai mult›
06.04.2021
Viciile generează peste 6% din bugetul României – cam cât cheltuielile de Apărare

Peste 17 miliarde de lei s-au colectat la buget anul trecut din așa-numitele ”taxe de viciu”, respectiv accizele la tutun, băuturi alcoolice și taxele pe… Mai mult›
05.04.2021
Pierdere de competitivitate față de Ungaria și Polonia: Rata de schimb reală efectivă – indicator critic pentru România

România și-a îmbunătățit pe parcursul ultimilor ani la nivel regional competitivitatea față de Cehia și Bulgaria, dar a pierdut teren în raport cu Croația, Polonia… Mai mult›
04.04.2021
MApN – 313 milioane de lei pentru modernizarea elicopterelor IAR 330L PUMA la IAR Brașov
de Adrian N Ionescu 30.12.2016
IAR Braşov (simbol bursier IARV) şi Ministerul Apărării Naţionale au semnat, joi, un contract comercial având ca obiect revitalizarea şi modernizarea unor elicoptere IAR 330L PUMA, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Contractul, în valoare de peste 313,147 milioane lei fără TVA, este de două ori și jumătate mai mare decât valoarea de piață a IAR Brașov (IARV), este valabil până în 2019 și vizează elicoptere care nu mai fac parte din prioritățile IAR Brașov.
Acum un an, compania livra Ministerului Apărării Naționale ultimul elicopter IAR 330L Puma Naval, prin care a marcat finalizarea programului de fabricație a trei elicoptere.
Airbus Helicopters a construit o nouă fabrică, iar IAR Braşov ia parte la producţia de elicoptere Super Puma MK1.
Compania este cotată pe piața principală a Bursei de Valori București (BVB), unde este evaluată la 125 de milioane de lei.
Acțiunile IAR Brașov (IARV) au pierdut 4% din valoarea lor în anul 2016, în ciuda progreselor corporatiste. Titlurile IARV sunt puțin lichide (greu de găsit la cumpărare și greu de vândut).
Statul român controlează majoritatea acțiunilor IARV, aproape 65% din total, restul aparținând fondurilor de investiții și investitorilor individuali.