vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 octombrie, 2012

Grecia ar trebui să primească un răstimp mai mare pentru a-şi reforma economia şi nu ar trebui să fie izgonită din zona euro, a spus Peer Steinbrueck, cel care speră să ocupe postul de cancelar german, în locul Angelei Merkel, anul viitor, relatează Reuters.

Steinbrueck (foto), numit, vineri, de opoziţia social-democrată viitorul candidat în alegeri, contra cancelarului conservator Anegla Merkel, a declarat pentru Die Welt am Sonntag, că Germania ar trebui să fie gata să ofere Greciei ajutorul de care are nevoie, pentru o vreme de acum înainte.

“În cazul Greciei, nu putem să strângem şuruburile mai mult decât atât. Grecii trebuie să-şi îndeplinească angajamentele asumate, dar noi trebuie să le acordăm mai mult timp”, a spus oficialul german, care a avut funcţia de ministru de Finanţe, în coaliţia de guvernare condusă de Merkel, între 2005-2009.


“Iar cancelarul trebuie să le spună nemţilor, în sfârşit, adevărul: Grecia nu va reuşi să împrumute bani de pe pieţele de capital, în următorii 7-8 ani. Trebuie să-i ajutăm noi până atunci”, a explicat Steinbrueck.

Grecia, aflată acum în cel de-al cincilea an de recesiune, ajutată de împrumuturi externe, ar fi trebuit să se întoarcă pe pieţele internaţionale de capital după ce se încheie al doilea program de împrumut, dar mulţi economişti spun că va avea nevoie de un al treilea împrumut.

Steinbrueck a mai spus că sprijinul în Parlament pentru al treilea împrumut acordat Greciei depinde de condiţiile prevăzute. Coaliţia de centru-dreapta a lui Merkel speră să nu fie nevoită să ceară acordul Parlamentului, pentru a acorda un nou ajutor Greciei, dar aşteaptă un raport detaliat privind situaţia economică a ţării, raport pregătit de echipa internaţională de experţi. Steinbrueck a exclus posibilitatea ca Grecia să părăsească zona euro. “Consecinţele economice şi politice ar fi catstrofale”, a avertizat el.

Merkel şi miniştri din guvernul său au criticat dur Atena pentru că nu a reuşit să implementeze reforme structurale dure, de la începutul crizei până acum, dar au precizat recent că doresc ca Grecia să rămînă în zona euro.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: