vineri

1 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 iunie, 2023

Două drone cu rază lungă de acţiune au atacat infrastructura energetică din regiunea rusă Smolensk în noaptea de joi spre vineri, a anunţat guvernatorul regiunii, citat de Reuters.

Aceeași agenție anunță că un grup de forțe pro-ucrainene luptă cu trupele rusești la periferia unui sat  din Belogorod, la granița cu Ucraina.

Potrivit sursei citate, atacurile cu drone purtate în Smolensk au vizat oraşele Divasîi şi Peresna, aflate la aproximativ 270 de kilometri de frontiera cu Ucraina. Guvernatorul rus nu a precizat pe cine face responsabil pentru aceste acţiuni, iar autoritățile ucrainene nu și-au asumat aceste atacuri.


Cu toate că Rusia anunțase joi că a respins trei atacuri transfrontaliere ale forțelor pro-ucrainene și anti-Kremlin, Legiunea Libertatea Rusiei a transmis vineri într-un comunicat: „Avem lupte active la periferia satului Novaya Tavolzhanka (în regiunea Belgorod). Din nefericire, există legionari răniți, dar libertatea se câștigă prin sânge”.

Organizația a postat pe rețelele de socializare un scurt clip video spunând că arată o lovitură pe care au efectuat-o asupra unei concentrări de trupe rusești din Shebekino.

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod a declarat vineri că două persoane au fost ucise și alte două au fost rănite după ce forțele ucrainene au bombardat un drum din orașul Maslova Pristan, în apropiere de granița cu Ucraina.

***


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: