marți

25 ianuarie, 2022

Just Business

O interfață între Economie și viața afacerilor

Continental va investi 33 mil. euro la Timişoara, în centrul de cercetare-dezvoltare

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 iunie, 2020

Producătorul de echipamente  auto Continental își crește  afacerile din România și își  extinde centrul de cercetare şi dezvoltare din Timişoara, investiţia plănuită în noua clădire fiind de peste 33 de milioane de euro.

„Tehnologii eficiente din punct de vedere al mediului şi acceptate social sunt ingredientele cheie pentru un ecosistem al mobilităţii sănătoase. Zero accidente, zero emisii şi zero stres, datorită conectivităţii inteligente: acest lucru ajută la realizarea tehnologiilor noastre inovatoare. La toate acestea lucrează inginerii şi specialiştii IT&C din centrul de inginerie din Timişoara”, a declarat Chistian von Albrichsfeld, head of country Continental România, citat de Agerpres.

Compania era pe cale  să-și restrîngă operațiile în urmă cu aproape două  luni,   iar acum își continuă  investiția în   cercetare-dezvoltare, după ce începea o investție de  27  de milioane de euro, în vara trecută, la  un centru de inginerie din Iași.

(Citiți  și: „Nemții de la Continental – investiție de 27 milioane euro în dezvoltarea centrului de inginerie de la Iași”)


Direcţiile de dezvoltare vizate la Timișoara  sunt soluţiile inovatoare de software şi hardware pentru interiorul maşinii, siguranţă, motor şi transmisie, precum şi sistemele de navigaţie şi instrumentele pentru maşini viitoare şi vehicule comerciale.

Noi modele  de afaceri

„Competenţe noi sunt necesare în mod constant în această industrie, cum ar fi Inteligenţa Artificială, cloud, securitate cibernetică, industria 4.0, oraşe inteligente etc, iar compania îşi asumă un rol de lider tehnologic. Noile competenţe înseamnă dezvoltarea de noi produse, modelarea noilor modele de afaceri şi proiectarea de noi concepte moderne de colaborare şi operare, respectiv realizarea unui ambient cât mai potrivit şi adaptat unui stil de muncă futurist”,  a spus directorul Continental.

Oficialul german s-a referit, în consceință,  „la crearea de spaţii deschise care permit interacţiunea dintre colegi, flexibilitate în ceea ce priveşte modul de a-şi desfăşura activitatea, oportunităţi de alternare facilă de la un format de lucru menit să asigure nevoia de concentrare individuală la unul colaborativ, interactiv şi creativ, care duce la idei noi ce pun viitorul în mişcare”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Chiar dacă trecem cu toţii printr-o perioadă dificilă, la Continental continuăm să investim în viitor. Continuăm să oferim performanţă, indiferent dacă vorbim despre produsele sau serviciile oferite, astfel că identificăm constant oportunităţi de a ne menţine agili, de data aceasta prin investiţia într-o clădire nouă”, a subliniat Chistian von Albrichsfeld


Clădirea a fost proiectată pentru o capacitate de până la 1.700 de locuri, precum şi o zonă de testare şi validare completă a produselor dezvoltate în cadrul companiei. Suprafaţa totală construită va fi de peste 26.000 de metri pătraţi, iar lucrările vor fi finalizate până în luna aprilie 2021.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. Incredere: Producătorul de echipamente auto Continental își crește afacerile din România !
    Tot Ardealu-i fruncea !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

  1. Incredere: Producătorul de echipamente auto Continental își crește afacerile din România !
    Tot Ardealu-i fruncea !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr