marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 februarie, 2014

Institutul Național de Statistică a anunţat ieri o creştere-surpriză în decembrie a comerţului cu amănuntul, de 6,7%, comparativ cu decembrie 2012, indicator care ilustrează cel mai bine evoluţia consumului din economie, potrivit MEDIAFAX.

Românii au cheltuit anul trecut aproape 120 de miliarde de lei (27 mld. euro) pe mâncare, haine, electrocasnice, mobilă şi carburanţi, înregistrând un ușor avans de 0,5% mai mult decât în 2012, în condiţiile în care luna decembrie a transformat stagnarea din primele 11 luni într-o uşoară creştere.

Circa 10 mld. euro – 38% din totalul banilor – au mers către achiziţiile de produse nealimentare, respectiv mobilă, cosmetice, electro-IT, haine şi produse farmaceutice, potrivit calculelor făcute pe baza datelor INS. Pentru alimente românii au scos din buzunare 9,6 mld. euro.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: