duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 iunie, 2011

Consiliul European a adoptat, vineri, oficial Strategia Dunării, care are la dispoziţie fonduri de 100 de miliarde de euro până în anul 2013, şi în care România coordonează 3 domenii prioritare.

În total, Strategia UE pentru regiunea Dunării are 11 domenii prioritare, din care România le coordonează pe cele axate pe navigabilitate (împreună cu Austria), cultură şi turism (împreună cu Bulgaria) şi protecţia mediului (împreună cu Ungaria).

”Ceea ce a început ca o iniţiativă austriaco-româno, este acum ancorată drept o prioritate a Uniunii Europene. Acest lucru a fost posibil datorită colaborării strânse între statele dunărene”, a spus ministrul austriac de externe, Michael Spindelegger.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Strategia Dunării implică 8 state membre ale UE – România, Germania, Austria, Ungaria, Republica Cehă, Republica Slovacă, Slovenia şi Bulgaria – la care se adaugă Croaţia, Serbia, Bosnia, Muntenegru, Ucraina şi Republica Moldova.

 


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: