sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 decembrie, 2012

Autorităţile Federaţiei Ruse au folosit postul public Vocea Rusiei de la Moscova pentru a se amesteca în treburile interne ale României cu „elemente de incitare la scandal” între preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Victor Ponta, susţine Iulian Chifu, consilier pentru afaceri strategice şi securitate internaţională la Palatul Cotroceni.

„Dacă analiza şi părerile sunt libere, ca în cazul oricărui instrument media – şi numai de asta nu se poate plânge cineva, că nu ar exista presă liberă n România – amestecul în treburile interne ale unui stat (principiu pe care Moscova clamează cât se poate de sus şi tare că-l apără şi promovează) şi elementele de incitare la scandal şi divergenţe în special pe linia Preşedinte-Guvern, acestea sunt inacceptabile. Aici s-a depăşit grav măsura şi cred că responsabilii postului şi autorităţile de la Moscova trebuie să realizeze acest lucru”, a acuzat consilierul preşedintelui Băsescu, într-o analiză remisă Mediafax.

În context, el a apreciat că acordul dintre preşedintele Băsescu şi premierul Ponta a condus la o situaţie de coabitare, de tip „win-win”, din care au de câştigat şeful statului, prim-ministrul şi România, deopotrivă.


De asemenea, el a susţinut că, prin noua strategie de politică externă a Federaţiei Ruse, Moscova încearcă să reunifice întregul spaţiu post-sovietic, revenindu-se asfel la Războiul Rece.

„Federaţia Rusă a publicat din nou ambiţiile pentru perioada următoare sub forma unei noi strategii de politică externă. Obiectivul esenţial: refacerea Uniunii Sovietice. Mă rog, reunificarea spaţiului post-sovietic. Am revenit în plin război rece, de parcă nimeni nu a învăţat nimic. URSS s-a rupt pentru că era alcătuită din componente care nu acceptaseră niciodată să facă parte din acelaşi stat sovietic. Ba chiar şi separatisme în Federaţia Rusă provin din aceeaşi sursă a păcatului originar”, afirmă consilierul prezidenţial.

Replica Vocii Rusiei: „Dosare” şi „scandaluri” care pot ieşi la suprafaţă – riscuri inedite pentru Cotroceni

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Într-un comentariu publicat luni pe site-ul său, în limba română, postul Vocea Rusiei avertizează Cotroceniul cu scoaterea la suprafaţă a unor dosare şi scandaluri, care prezintă „riscuri absolut inedite”.

„Vocea Rusiei a oferit şi va oferi în continuare cititorilor noştri posibilitatea de a-şi exprima deschis opiniile şi a prezenta informaţiile pe care mass-media din România nu le va publica vreodată. Pentru echipa de la Cotroceni, această situaţie deschide riscuri absolut inedite. „Dosare” şi „scandaluri” pe care le credeau „îngropate” şi „uitate” pot ieşi la suprafaţă la momentul cel mai nepotrivit”, scrie postul public de radio rus, într-un comentariu publicat luni.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: