joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 iunie, 2021

Conservatorii germani se pregătesc pentru o previzibilă victorie lipsită de glorie în alegerile regionale de duminică din landul Saxonia Anhalt, Euractiv arătând că sondajele arată că extrema dreaptă (AfD) ar urma să câștige aproape un sfert dintre voturi.

Ultimele sondaje comandate de televiziunea ZDF arată că AfD ar urma să fie votat duminică  de 23% dintre alegătorii din Saxonia Anhalt, alegeri regionale care se organizează cu 3 luni înaintea alegerilor generale din Germania.


Sprijinul acordat Creștin Democraților cancelarului Merkel a crescut în ultimele zile, conservatorii fiind plasați acum la 30% intenție de vor, peste cele 25% cât aveau la sfârșitul lunii mai.

Formarea unei coaliții de guvernare în landul Saxonia Anhalt fără participarea AfD – colaborarea cu extrema dreaptă fiind tabu pentru toate partidele germane – este greu de realizat.

Un blocaj similar s-a produs în 2020 la alegerile regionale din landul Thuringia, când simpla înțelegere CDU-AfD pentru impunerea unui guvernator liberal al landului a condus la intervenția fermă a cancelarului, care a anulat înțelegerea, și la demisia liderului CDU Annegret Kramp-Karrenbauer, chiar dacă aceasta era desemnată de Angela Merkel drept succesor la poziția de cancelar.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Și noul lider CDU și succesor al Angelei Merkel la poziția de cancelar, Armin Laschet, privește cu îngrijorare aceste alegeri regionale, mai ales că actualul guvernator al landului, Reiner Haseloff, a fost un puternic susținător al lui Markus Söder (CSU) în competiția cu Armin Laschet pentru desemnarea ca viitor cancelar al Germaniei.


În condițiile în care AfD ar putea obține locul doi cu rezultat istoric în alegerile din Saxonia Anhalt – situație care ar provoca îngrijorare la nivel național – speranțele CDU sunt legate de continuarea colaborării cu socialiștii și cu verzii, în ciuda disputelor politice ample purtate în ultimii 4 ani.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: