DOCUMENT / Marile companii de stat profitabile nu pot compensa pierderile de miliarde ale celorlalte peste 800 – analiză Consiliul Fiscal

Companiile cu capital majoritar de stat au înregistrat pierderi nete cumulate de 1,8 miliarde de lei în 2019, în ciuda profitului net de 3,7 miliarde… Mai mult›
09.02.2021
Prăbușire dramatică a productivității muncii în agricultura românească

Productivitatea muncii în agricultura românească s-a prăbușit în 2020, potrivit datelor publicate de Eurostat. Evoluția consemnată față de anul precedent a fost de -47,2%, la… Mai mult›
09.02.2021
Acoperirea importurilor cu exporturi coboară mult sub cea din anul de criză 2010: Deficitul comercial pe 2020 a urcat la 8,5% din PIB

Deficitul comercial a urcat în luna decembrie 2020 la 1.952,4 milioane euro, cu peste 10% în plus față de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit… Mai mult›
09.02.2021
Temelia Bugetului și a PNRR: 50% din actualii lucrători vor avea nevoie de noi calificări până în 2025

Aproximativ 50% din lucrătorii angajați în prezent vor avea nevoie de noi calificări până în 2025 pentru a răspunde nevoilor generate de criza Covid-19 pe… Mai mult›
08.02.2021
CONFERINȚĂ: Cum aducem administrația publică în era digitală? 19 iunie, București
de Ioana Morovan , 30.5.2019
Dezbatem și venim cu propuneri și soluții. Conferința „Cum aducem administrația publică în era digitală?” va reuni cele mai relevante voci din mediul public și privat care vor aborda principalele probleme ale digitalizării administrației publice, cu scopul de a contura pașii de urmat pentru deblocarea acestui proces.
Conferința va avea loc în data de 19 iunie, la Sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România – strada Vasile Lascăr nr. 31, Bucuresti.
Evenimentul este parte a proiectului „România – Administrație Digitală”, derulat de CursDeGuvernare.ro, în parteneriat cu Trencadis.
Întrebările de răspuns în cadrul conferinței:
- Ce instituție sau ce oficiali își asumă digitalizarea administrației publice?
- Care sunt măsurile ce ar trebui luate și pot fi luate urgent pentru a transforma cozile de la ghișee în câteva click-uri de mouse? Bune practici există, atât în plan local cât și peste graniță, nu foarte departe de România.
- Care sunt cauzele și soluțiile lipsei de progres în debirocratizarea sistemului?
Temele sunt abordate de speakerii cei mai relevanți: companii cu greutate din industria de profil, dar și reprezentanți ai mediului de afaceri afectat de birocrație, oficiali cu responsabilități în domeniu, din guvern și Parlament, administrație locală cu proiecte de success, experți.
Speakeri invitați:
- Alexandru Petrescu, ministru, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (TBC)
- Cristian Cucu, CIO, Guvernul României (TBC)
- Radu Negulescu, CEO, Trencadis
- Reprezentant Telekom
- Reprezentant – ANAF
- Reprezentant – CNAS
- Cătălin Drulă, șef Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, Camera Deputaților (TBC)
- Varujan Pambuccian, Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, Camera Deputaților
- Reprezentant companie IT&C
- Reprezentant CECCAR (experți contabili)
- Felix Pătrășcanu, Romanian Business Leaders
- Reprezentant instituție bancară
- Reprezentant, primăria Alba Iulia
- Adrian Dobre, primar, municipiul Ploiești (TBC)
- Responsabil proiecte – primăria Cluj
- Bianca Muntean, Transilvania IT Cluster
Lista este în curs de completare.
Participanți: Aprox. 100 persoane: companii de toate dimensiunile, antreprenori, instituții centrale și administrație locală, ONG-uri, mediul academic, mass-media.
Parteneri:
Participarea în sală este liberă, deoarece diseminarea informațiilor de larg interes este prioritatea nr.1 a CursDeGuvernare.ro.
Cei interesați se pot înscrie, gratuit, la acest link: https://forms.gle/cDbhGhatmPeBZKgD9
Vom reveni în curând cu detalii, program și agenda evenimentului.
Evenimentul este în linie cu seria de conferințe la nivel înalt organizate de CursDeGuvernare.ro (exemple de evenimente. abordare și participare a speakerilor – aici)
3.6.2019, 11:43 am
Buna ziua,
Din anuntul de promovare al conferintei nu rezulta locatia in care aceasta urmeaza sa aiba loc. Sa intelegem ca locatia va fi comunicata dimpreuna cu “detalii, program si agenda evenimentului”?
Cu multumiri si asteptand cu interes sa participam la acest eveniment,
Marius Todor – CEO, Total Business Land
3.6.2019, 11:53 am
Acum scrie:)
Conferința va avea loc în data de 19 iunie, la Sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România – strada Vasile Lascăr nr. 31, Bucuresti.