duminică

23 iunie, 2024

7 mai, 2018

Parcarea din Sinești, unde o bandă de hoți îi jefuiesc pe șoferi prin așa-numita metodă „înțeapă și fugi” – înțeapă roțile mașinii și apoi fură obiectele din autoturisme, profitând de neatenția șoferilor care-și repară pana.

Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița – imspectorul șef și alți aptru polițiști – vo rfi cercetați disciplinar din cauza atacurilor ce au avut loc în ultima perioadă asupra unor șoferi care s-au oprit la Sinești.

Evidențele Poliției arată că, de la 1 ianaurie 2017 și până acum, 37 de șoferi au fost atacați de hoți în timpul unor scurte opriri pe autostradă, în dreptul localității Sinești.

Persoanele cercetate prealabil:

  • inspectorul șef al I.P.J. Ialomița
  • cei doi adjuncți ai inspectorului șef al I.P.J Ialomița
  • șeful Serviciului de Ordine Publică
  • șeful Serviciului Investigații Criminale
  • șeful Poliției municipiului Urziceni și adjunctul acestuia
  • șeful biroului investigații criminale din cadul Poliției municipiului Urziceni
  • șeful Postului de Poliție Sinești.

Decizia a fost luată în urma unui control ce a vizat atât activitatea managerială, cât și modul de îndeplinire a sarcinilor şi atribuţiilor specifice polițiștilor de la IJP Ialomița.

Verificarea a fost ordonantă după ce un bucureștean care călătorea împreună cu soția și un copil mic a relatat pe Facebook ce i s-a întâmplat la Sinești. Atacatorii nu au reușit să fure nimic din autoturism, deoarece șoferul și-a dat seama de intenția hoților și a plecat imediat din parcarea unde se opriseră. Atacatorii i-au înțepat însă una dintre roți și au urmărit autoturismul până aporape de prima benzinărie.

Ulterior, mai multe persoane au declarat că au fost tâlhărite în același loc.

Ce spune MAI despre atacurile de la Sinești:

  • Cu toate că pe raza comunei Sineşti au fost sesizate mai multe tentative de furt și furturi din autoturisme, nu au fost dispuse măsuri eficiente pentru identificarea cauzelor generatoare, prevenirea și combaterea acestor fapte, activitățile fiind efectuate în mod formal.
  • Deși majoritatea faptelor comise au avut ca moduri de operare „înțepatul anvelopelor în vederea distragerii atenției” și ,,profitarea de portiere neasigurate”, nu a fost analizată posibilitatea preluării anumitor dosare de structurile specializate de investigații criminale. De asemenea, nu au fost inițiate acțiuni preventive cu efective mărite, gestionarea situației operative fiind realizată doar de polițiștii din localitate.
  • Mențiuni cu privire situația furturilor din autoturisme de la nivelul județului Ialomița se regăsesc în evaluările de la nivelul inspectoratului de poliție județean doar din punct de vedere statistic, fără a fi analizată punctual situația din zona localităţii Sineşti sau din altă zonă criminogenă, fapt care denotă superficialitate în abordarea problematicii cu mod de operare deosebit.

 


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: