vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iulie, 2020

Comisia Europeană recomandă statelor membre să lanseze mai devreme și să cuprindă mai multe persoane în campania de vaccinare antigripală pentru sezonul rece ce urmează. Se va reduce astfel riscul suprapunerii epidemiilor de gripă sezonieră și de Covid-19, ce ar putea provoca depășirea capacității spitalelor și mai multe victime.

Guvernele UE sunt îndemnate să devanseze vaccinările antigripale în vară, în condiţiile în care aceste campanii au loc de obicei în Europa toamna.

Executivul UE vrea să prevină o repetare a situație din martie – aprilie, când s-a înregistrat pe continent apogeul pandemiei cu noul coronavirus.


„Epidemii simultane de gripă sezonieră şi COVID-19 ar pune o presiune considerabilă pe sistemele de sănătate”, menționează Comisia într-un document în care prezintă acţiunile necesare de pregătire pentru eventualitatea unui al doilea val de Covid-19 la toamnă.

Recomandarea vizează și achiziționarea mai multor doze de vaccin antigripal, pentru a se acoperi cât mai mult din categoria persoanelor vulnerabile.

De asemenea, Bruxelles solicită statelor să testeze mai multe persoane pentru infecţia cu coronavirus şi să pună în practică sisteme eficiente pentru urmărirea contacţilor persoanelor infectate.

Comisia Europeană recomandă folosirea aplicațiilor interoperabile în interiorul frontierelor Uniunii, însă, în etapa actuală, numai zece din cele 27 de ţări membre dispun de astfel de aplicaţii mobile.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: