duminică

10 decembrie, 2023

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iunie, 2020

Comisia Europeană a anunțat că acordă peste 38 de milioane de euro, prin programul de cercetare și inovare Orizont 2020, pentru a sprijini mai multe proiecte inovatoare în domeniul protecției infrastructurii critice împotriva amenințărilor cibernetice și fizice și pentru „orașe smart” și mai sigure.

Trei dintre proiecte – SAFETY4RAILS, 7SHIELD și ENSURESEC – au ca obiectiv optimizarea prevenirii, detectării, răspunsului și reducerea amenințărilor cibernetice și fizice împotriva:

  • rețelelor de metrou și de cale ferată
  • a infrastructurii spațiale terestre și a sateliților
  • a comerțului electronic și a serviciilor de livrare.

Alte două proiecte – IMPETUS și S4ALLCITIES – au ca obiectiv creșterea rezilienței infrastructurilor și serviciilor orașelor și protejarea cetățenilor în cazul unor incidente de securitate în spațiile publice.


Proiectele vor demara între iunie și octombrie 2020 și vor dura doi ani.

Mariya Gabriel, comisarul pentru cercetare și educație, a declarat că, “în ultimii ani, am sprijinit acțiunile de cercetare și inovare în domeniul securității cibernetice care contribuie la o mai bună protecție a infrastructurilor-cheie și a persoanelor care trăiesc în orașele inteligente din Europa. Sunt încântată de faptul că, astăzi, suntem în măsură să oferim finanțare suplimentară semnificativă, prin intermediul programului Orizont 2020, pentru soluții în materie de securitate, de confidențialitate și de diminuare a amenințărilor.”

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, a precizat că “asigurarea rețelelor și a sistemelor informatice și sporirea rezilienței cibernetice sunt esențiale pentru conturarea viitorului digital al Europei. Întrucât ne confruntăm cu o gamă diversă de amenințări la adresa securității cibernetice, UE ia măsuri concrete de protecție a infrastructurilor critice, a orașelor și a cetățenilor. Mai multe investiții, atât la nivelul UE, cât și la nivel național, în tehnologii și soluții inovatoare în materie de securitate cibernetică sunt de o importanță capitală pentru întărirea rezistenței UE la atacurile cibernetice“.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: