luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 martie, 2014

Comisia Europeană a adoptat joi un pachet de Standarde Tehnice de Reglementare (STR) necesare pentru implementarea unor importante dispoziții ale Regulamentului pentru cerințele de capital.

Standardele tehnice au fost dezvoltate de Autoritatea Bancară Europeană, iar acum au fost validate și de Comisia Europeană.

Comisarul Michel Barnier (foto): ”Dezvoltarea unui set unitar de reguli în domeniul bancar este un mare câștig. Asta asigură un control eficient indiferent de unde este banca. Adoptarea pachetului cerințelor de capital crează un nou cadru. Dar pentru a beneficia de avantajele setului unitar de reguli mai trebuie dezvoltate standardele tehnice și documente de implementare. Ceea ce am finisat noi astăzi este un pas decisiv în această direcție datorită excelentei colaborări dintre Autoritatea Bancară Europeană și Comisia Europeană.”


Noile reguli privind cerințele de capital, care se aplică de la 1 ianuarie 2014, prevăd adoptarea unui mare număr de documente de implementare pentru a stabili cum trebuie autoritățile competente să respecte obligaţiile prevăzute în Regulamentul pentru cerințele de capital.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Regulile privind cerințelor de capital instituie mecanisme prudențiale mai severe pentru bănci, cerându-le să păstreze suficiente rezevre de capital și lichidități. Noul cadru legislativ va întări sectorul bancar, va mări capacitatea de a-și adapta managementul de risc la activitatea pe care o desfășoară și capacitatea de a absorbi pierderile care pot apărea.

Ce urmează?

Parlamentul European și Consiliul au la dispoziție o lună pentru a face observații, cu posibilitatea ca perioada să fie extinsă cu două luni. După expirarea termenului, Standardele Tehnice de Reglementare vor fi publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: