marți

5 iulie, 2022

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 mai, 2020

Comisia a anunțat miercuri finanțarea cu aproape 41 de milioane de euro, prin programul Orizont 2020, a nouă proiecte de cercetare ce vor dezvolta soluții soluții inovatoare în domeniul securității cibernetice.

Cinci dintre aceste proiecte noi se vor concentra pe soluții de securitate cibernetică și pentru protejarea vieții private, soluții destinate întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), dar și cetățenilor.

Celelalte patru proiecte inenționează metode inovative de îmbunătățire a sistemelor critice de securitate, cum ar fi infrastructura din sănătate sau sistemele de transport multimodal.


Cele nouă noi proiecte finanțate de CE:

  • CyberKit4SMEGEIGERPALANTIR și PUZZLE – se vor concentra pe soluții de securitate cibernetică destinate întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri)
  • TRAPEZE – este dedicat soluțiilor de cybersecurity și de protecție a vieții private destinate cetățenilor
  • AI4HEALTHSEC și HEIR – optimizarea infrastructurii din sănătate
  • CitySCAPE și E-CORRIDOR – sistemele de transport multimodal
Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Alte 21 de proiecte vor fi finanțate prin Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE), programul european pentru rețele și infrastructuri, care acoperă și sectorul digital, menționează un comunicat al CE.

„Cu un total de 7,6 milioane de euro, aceste din urmă proiecte vor consolida capacitatea UE în materie de securitate cibernetică, pentru ca aceasta să fie mai bine pregătită și să contracareze mai eficient amenințările și incidentele cibernetice. De exemplu, trei spitale din Croația și Letonia își vor spori gradul de pregătire prin implementarea unor îmbunătățiri tehnice și organizatorice, iar în Italia va fi înființat un centru de schimb de informații și de analiză (ISAC) pentru sectorul aviației”, mai arată comunicatul Comisiei.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: