duminică

14 aprilie, 2024

21 februarie, 2014

Lucrarea de disertație pentru master a Ștefaniei Duminică, secretar de stat în Ministerul Educației, este copiată integral ”după o lucrare gata făcută”, se constată în Raportul Comisiei de Etică a Universității București dat publicității vineri, oficialul din MEd contribuind la lucrare doar prin schimbarea ”numelui autoarei cu al său”.

Comisia propune retragerea titlului de master

Expertiza Comisiei de Etică a Universității din București (UB) demonstrează ”fără niciun dubiu plagiatul în cazul doamnei Ștefania Vasilica (Duminică) Voicu”, motiv pentru care conducerea Universității din București solicită Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării să-i retragă Ștefaniei Duminică titlul de master acordat pentru această lucrare de disertație, se spune într/un comunicat al UB.

”Situație incredibilă”

„Întreaga lucrare de disertație a doamnei Ștefania Duminică este copiată ilicit după lucrarea de disertație a doamnei Camelia Voiculescu, cu excepția primelor pagini, 3-7, care sunt copiate după o sursă de pe internet, a constatat grupul de experți ai UB”, spun experţii.


Raportul menționează că acest caz reprezintă ”o situație incredibilă: doamna Ștefania Duminică a luat o lucrare gata făcută și a schimbat numai numele autoarei cu al său”.

”Plagiat de formă extremă”

„Redactarea prin copy-paste și în secțiunile de introducere și concluzii, cele care ar trebui să dea marca de originalitate a unei lucrari, argumentează clar faptul că avem de a face cu un plagiat de forma extremă, masiv și rudimentar.

Din punctul de vedere al integrității academice este o gravă încălcare a unor principii elementare de onestitate, corectitudine în munca de cercetare. Doamna Ștefania Duminică a semnat și o declarație pe proprie răspundere, așa cum cere regulamentul, privind calitatea de autor al unei lucrări originale care apreciem că se impune a fi analizată de către Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării, conform legii”, mai spune Raportul Comisiei de Etică a UB, atrăgând astfel atenția că pot exista și alte repercusiuni, de natură judiciară.

(CITIȚI AICI RAPORTUL COMISIEI DE ETICĂ)

Ștefania Duminică nu poate fi demisă, momentan

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat că nu poate face nimic, deocamdată, deoarece Ștefania Duminică este plecată în concediu.


Traian Băsescu i-a cerut miercuri premierului Victor Ponta să o revoce pe Ştefania Duminică, secretar de stat în Ministerul Educației, acuzată în presă că și-a copiat întreaga lucrare de disertaţie pentru master.

“Ştiu că lui Victor Ponta îi este foarte greu să revoce pe cineva pentru plagiat, pentru că nu s-a autorevocat pe el, pentru plagiat, dar doamna Duminică nu mai are niciun fel de autoritate morală în calitate de hoţ”, a spus preşedintele Băsescu.

Şeful statului a explicat că a comparat el însuși cele două lucrări, pe cea a Ștefaniei Duminică şi pe cea a colegei ce ar fi fost plagiate, şi nu există niciun dubiu, nici măcar pentru el, care nu este un specialist: “Furt intelectual se numeşte şi este bine să plece din funcţii de demnitate publică”, a spus Traian Băsescu.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: