sâmbătă

25 mai, 2024

29 august, 2011

Primul-ministru Emil Boc l-a revocat, luni, pe Nagy Iosif, din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), şi l-a înlocuit cu comisarul general adjunct al Gărzii de Mediu, Abos Gabriel.

Numirea lui Abos a fost propusă de ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a precizat Guvernul.

Noul şef al ANPM, Abos Gabriel, a declarat, pentru cursdeguvernare.ro, că va lua măsuri pentru încheierea studiilor cerute de Comitetul ONU privind Protocolul de la Kyoto, însă a evitat să precizeze un termen pentru ridicarea suspendării aplicate României la tranzacţionarea certificatelor de carbon.


”Studiile care sunt în derulare trebuie finalizate, întocmite rapoartele către ministerul Mediului şi, mai departe, pe căi diplomatice, să ajungă în timp util, cât mai repede la ONU”, ne-a declarat secretarul de stat.

UDMR-istul Nagy şi-a prezentat, luni, demisia de la şefia ANPM, după ce Comitetul ONU privind Protocolul de la Kyoto a suspendat România de la tranzacţionarea certificatelor pentru emisii de carbon.

România are alocate 300 de milioane de astfel de AAU, din vânzarea cărora către statele industrializate puternic putând obţine sume de ordinul miliardelor de euro.

Nagy a recunoscut că ANPM nu a reuşit să definitiveze inventarul privind datele pe care trebuia să le comunice Comitetului ONU, în legătură cu mediul din România, însă fostul secretar de stat a susţinut că vina pentru netranzacţionarea certificatelor vezi aparţine în ca mai mare parte miniştrilor economiei, finanţelor şi mediului din 2008 încoace, pentru că nu au pregătit legislaţia necesară vânzării de AAU în timp util.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: