sâmbătă

25 mai, 2024

5 decembrie, 2011

Liderii coaliţiei de guvernare au hotărât în şedinţa de luni dimineaţă că guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea comasării alegerilor şi pe Legea de promovare a judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) – anunţă surse apropiate discuţiilor.

Proiectul privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare din 2012 a fost promovat în dezbatere săptămâna trecută de Ministerul Administraţiei şi Internelor – fără ca acesta să prevadă scăderea numărului de parlamentari, sau modificarea sistemului legislativ prin trecerea la Parlamentul unicameral – aşa cum s-a dezbătut în ultimul an în coaliţie. În plus, la parlament se află deja un proiect de lege înaintat de opoziţie, care prevede sc ădere anumărului de parlamentari – proiect pe care preşedintele Traian Băsescu l-a recomandat spre susţinere politicienilor PDL.

Odată cu publicarea proiectului de către MAI, liderii opoziţiei au anunţat că vor reacţiona dur dacă acesta va trece prin asumarea răspunderii de către guvern.


Săptămâna trecută guvernul a anunţat că-şi va asuma răspunderea şi pe Legea Sănătăţii.

Nu este prima oară când guvernul apelează la acest instrument de legiferare. Principalele legi ale mandatului lui Emil Boc au fost adoptate prin asumarea răspunderii. Printre acestea se numără legile privind reforma sistemului de pensii, legea salarizării unitare, legea de modificare a Codului Muncii.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: