vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 decembrie, 2011

Liderii coaliţiei de guvernare au hotărât în şedinţa de luni dimineaţă că guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea comasării alegerilor şi pe Legea de promovare a judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) – anunţă surse apropiate discuţiilor.

Proiectul privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare din 2012 a fost promovat în dezbatere săptămâna trecută de Ministerul Administraţiei şi Internelor – fără ca acesta să prevadă scăderea numărului de parlamentari, sau modificarea sistemului legislativ prin trecerea la Parlamentul unicameral – aşa cum s-a dezbătut în ultimul an în coaliţie. În plus, la parlament se află deja un proiect de lege înaintat de opoziţie, care prevede sc ădere anumărului de parlamentari – proiect pe care preşedintele Traian Băsescu l-a recomandat spre susţinere politicienilor PDL.

Odată cu publicarea proiectului de către MAI, liderii opoziţiei au anunţat că vor reacţiona dur dacă acesta va trece prin asumarea răspunderii de către guvern.


Săptămâna trecută guvernul a anunţat că-şi va asuma răspunderea şi pe Legea Sănătăţii.

Nu este prima oară când guvernul apelează la acest instrument de legiferare. Principalele legi ale mandatului lui Emil Boc au fost adoptate prin asumarea răspunderii. Printre acestea se numără legile privind reforma sistemului de pensii, legea salarizării unitare, legea de modificare a Codului Muncii.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: