luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 noiembrie, 2011

Coaliţia de guvernare a ajuns luni la un acord în ce priveşte alegerile de anul următor şi structura viitorului parlament.

Potrivit unor surse participante la discuţii, partidele aflate la putere au hotărât comasarea alegerilor locale şi parlamentare în 2012 şi organizarea lor în luna noiembrie.

De asemenea, s-a ajuns la un acord privind structura parlamentului: sistem bicameral, cu scăderea parlamentarilor de la 469 la 388, distribuiţi 300 la Camera Deputaţilor şi 88 la Senat.


Opoziţia are, însă, altă părere. Deşi se declară de acord cu reducerea numărului de parlamentari, USL a anunţat luni dimineaţă, prin Crin Antonescu, că este împotrva comasării. Argumentul opoziţiei este că prin comasarea alegerilor se crează confuzie în rândul alegătorilor, care trebuie să voteze şi pentru primar, si pentru consiliul local, şi pentru consiliul judetean, la care se adaugă buletinele pentru Camera Deputaţilor şi cel pentru Senat.

Crin Antonescu a declarat că, în cazul că Puterea îşi va asuma răspunderea pe legea care prevede atât comasarea alegerilor, cât şi reducerea numărului de parlamentari, USL va depune moţiune de cenzură. Copreşedintele USL spune că reducerea numărului de parlamentari este deja stipulată într-un proiect de Lege depus de opoziţie la parlament, proiect care poate fi aprobat prin procedura normală.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: