joi

18 aprilie, 2024

12 august, 2012

Televiziunea Română pierde circa 3,8 milioane de euro pe lună, ajungând în prezent la o datorie cumulată de peste 145 de milioane de euro, a declarat prelședintele-director general al TVR, Claudiu Săftoiu, într-un interviu acordat Mediafax.

Săftoiu a precizat că încasările Televiziunii Române sunt de 6.579.204 euro pe lună şi cheltuielile de 10.310.897 euro pe lună.

Planul de măsuri avute în vedere de conducerea TVR prevede reducerea cheltuielilor la 5.107.774 de euro pe lună şi folosirea excedentului de circa 1.471.430 de euro pentru plata datoriilor şi pentru investiţii.


”TVR a înregistrat în august 2012 o pierdere cumulată de 145.618.779,33 de euro. Perioada de redresare pentru a plăti această datorie este de 7,5 ani. Trebuie să spun însă că grupul de lucru a luat în calcul scenariul cel mai pesimist – the worst scenario -, pentru că în momentul în care planul de măsuri va conţine cifre, raportări, statistici, previziuni şi proiecţii financiare în concret, este foarte posibil ca puterea noastră de a economisi să ne ducă la aproximativ 5 ani de plată a datoriilor cumulate”, a menționat Săftoiu.

În context, șeful televiziunii publice a afirmat că urmează să ”taie în carne vie” prin disponibilizări de personal, în condițiile în care în prezent TVR are circa 3.500 de salariați.

”Suntem aşadar în situaţia în care de la început am tăiat în carne vie, şi din păcate lucrul acesta produce suferinţă, frustrare”, a mai spus Claudiu Săftoiu.

El a menționat că numărul disponibilizaților va fi negociat cu sindicatul majoritar din TVR, în condițiile în care fiecare salariat dat afară trebuie să primească 8 salarii compensatorii.


Anterior, Lucia Hossu-Longin, membră a Consiliului de Administrație al SRTv, a estimat că vorn fi dați afară 1.000 de angajați ai postului public, însă Săftoiu a subliniat că afirmația acesteia a fost făcută în nume presonal.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: