marți

28 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 decembrie, 2013

Premierul Victor Ponta l-a atacat pe celălalt copreședinte al USL, Crin Antonescu,  declarând că acesta este ”mincinos”, luni, 16 decembrie, miza conflictului fiind poziția PSD și PNL față de modificarea Codului Penal și Legea amnistiei.

La rândul său, președintele Senatului a reacționat prompt ”Eu, spre deosebire de alții nu am fost dovedit vreodată mincinos”.

Ciocnirile între copreședinții USL, tot mai dese și mai dure în ultimele luni, pun sub semnul întrebării fie supraviețuirea actualei majorități parlamentare, fie funcționarea coerentă a acesteia, atât în cadrul guvernului cât și în activitatea parlamentară. 


*

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, întrebat cum comentează declaraţiile lui Crin Antonescu din şedinţa de vineri a conducerii PNL, declarații apărute în mass media ”pe surse”, că dacă acestea sunt adevărate, atunci liberalul şi-a minţit colegii.

Întrebat cum comentează afirmaţiile lui Antonescu făcute vineri în şedinţa conducerii liberale şi apărute pe surse, Victor Ponta a spus: „Dacă sunt adevărate, domnul Antonescu şi-a minţit colegii asupra realităţii”.

„Nu ar fi pentru prima dată când domnul Antonescu spune una colegilor, alta nouă şi alta presei”, a mai spus Victor Ponta.


În replică, Crin Antonescu a spus reprezentanților presei că înregistrarea discuțiilor dintr-o ședință a PNL este reală, chiar dacă este neoficială. ”Dl Victor Ponta își ia îndrăzneala azi să mă facă mincinos, lucru pe care nu i-l permit, așa cum nu i-am permis nici lui Basescu.”

Crin Antonescu și-a reiterat poziția și în privința intenției de vot la legea amnistiei:

”Victor Ponta vorbește azi de o decizie în USL privitoare la susținerea legii amnistiei. Nu e adevărat, puteți verifica și din simplul fapt că ședințele USL sunt urmate de o conferință de presă. Nu a existat o asemenea sedință și decizie Dacă o asemenea decizie s-ar fi luat, nu ne putem explica avizul negativ al ministrului Justiției și nici declarația din Africa de sud a premierului.”

Listele pentru europarlamentare

Premierul Victor Ponta a anuntat că a transmis colegilor social-democrați în cadrul ședinței Biroului Permanent Național a PSD de luni propunerea PNL ca cele două partide să participe pe liste comune la alegerile europarlamentare, urmând ca o decizie finală să fie luată în structurile statutare a PSD.

Nici cu acest punct nu a fost complet de acord Crin Antonescu. ”Nici propunerea de liste comune la europarlamentare nu a fost facută oficial de PNL, e o ipoteză pe care am discutat-o un grup de câțiva colegi, ca o ipoteză pentru întărirea unității USL.”

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: