Cine este Alexandru Nazare, propunerea surpriză a PNL pentru portofoliul Finanțelor - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Cine este Alexandru Nazare, propunerea surpriză a PNL pentru portofoliul Finanțelor

23 decembrie, 2020

Alexandru Nazare (40 de ani) este propunerea PNL pentru Ministerul Finanțelor Publice (MFP). El s-a impus la negocieri, în fața lui Marcel Boloș și Bogdan Huțuca.

Fost deputat de Brăila și vicepreședinte al Partidului Democrat Liberal, Alexandru Nazare a fost propulsat în politică de Anca Boagiu, ocupând funcția de secretar de stat în MFP în perioada aprilie – noiembrie 2010.  Ulterior a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii și ministru al transporturilor în guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu (2012).

A candidat la alegerile europarlamentare din 2007 din partea PD-L, devenind cel mai tânăr europarlamentar al României. La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 a dobândit funcția de deputat de Brăila în Parlamentul României, fiind membru în Comisia pentru Transporturi și în Comisia pentru Afaceri Europene. La alegerile din acest an a candidat pe listele PNL, fiind votat senator de Prahova.


Nazare este absolvent al SNSPA (2005) și al European College of Liberal Arts – Berlin (2004). Are un master în Administrație Publică la Hertie School of Governance (2017).

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În 2019 – 2020, Nazare a fost consilier al ministrului Transporturilor, Lucian Bode, și membru în Consiliul de Administrație al CNAIR.

În acest an, Nazare a fost reprezentant special al României în dosarul de candidatură pentru găzduirea de către București a Centrului Cyber al UE. În 10 decembrie, Consiliul UE a decis că aplicația României este câștigătoare, Centrul Cyber devenind prima agenție europeană găzduită de țara noastră.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr