miercuri

7 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 decembrie, 2020

Alexandru Nazare (40 de ani) este propunerea PNL pentru Ministerul Finanțelor Publice (MFP). El s-a impus la negocieri, în fața lui Marcel Boloș și Bogdan Huțuca.

Fost deputat de Brăila și vicepreședinte al Partidului Democrat Liberal, Alexandru Nazare a fost propulsat în politică de Anca Boagiu, ocupând funcția de secretar de stat în MFP în perioada aprilie – noiembrie 2010.  Ulterior a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii și ministru al transporturilor în guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu (2012).

A candidat la alegerile europarlamentare din 2007 din partea PD-L, devenind cel mai tânăr europarlamentar al României. La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 a dobândit funcția de deputat de Brăila în Parlamentul României, fiind membru în Comisia pentru Transporturi și în Comisia pentru Afaceri Europene. La alegerile din acest an a candidat pe listele PNL, fiind votat senator de Prahova.


Nazare este absolvent al SNSPA (2005) și al European College of Liberal Arts – Berlin (2004). Are un master în Administrație Publică la Hertie School of Governance (2017).

În 2019 – 2020, Nazare a fost consilier al ministrului Transporturilor, Lucian Bode, și membru în Consiliul de Administrație al CNAIR.

În acest an, Nazare a fost reprezentant special al României în dosarul de candidatură pentru găzduirea de către București a Centrului Cyber al UE. În 10 decembrie, Consiliul UE a decis că aplicația României este câștigătoare, Centrul Cyber devenind prima agenție europeană găzduită de țara noastră.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: