joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 ianuarie, 2016

christine lagardeDirectorul FMI, Christine Lagarde, a cerut Chinei, în contextul prăbușirii pieței bursiere, mai multă claritate în ceea ce privește politicile sale monetare.

„China lansează o reechilibrare istorică a modelului său de creștere, iar activitatea economică este moderată la niveluri mai sustenabile”, a declarat Christine Lagarde în timpul unei vizite în Camerun.

„Cu toate acestea, reechilibrarea este un proces dificil și ale cărui efecte sunt resimțite în toată lumea, ceea ce face și mai necesare clarificările privind politicile, în special cele legate de cursul de schimb”, a mai spus directorul FMI.


Bursele din China au terminat săptămâna pe plus, după ce fondurile susținute de guvern au intervenit pentru a opri prăbușirea acțiunilor, notează Financial Times.

Indexul CSI 300, care reflectă evoluția celor mai importante acțiuni listate pe bursele din Shanghai și Shenzhen, a câștigat 2% vineri. În această săptămână, bursele din China au fost închise în două zile, după ce acțiunile au înregistrat pierderi de 7%. Joi, indicatorii au atins acest nivel în primele 30 de minute de la deschiderea ședinței de tranzacționare.

Brokerii susțin că vineri s-a văzut activitatea fondurilor controlate de stat care au intervenit pentru a tempera turbulențele. Aproape 1.000 de miliarde de dolari au fost ”șterse” de pe burse ca urmare a volatilităților din această săptămână, scrie presa internațională.

Bursa de la Shanghai a pierdut 9,97% în prima săptămână din 2016, cea din Shenzhen 14,3%, iar Indexul CSI 300 a încheiat săptămâna cu pierderi de 9,9%.


Joi, după suspendarea tranzacțiilor pe bursă, autoritatea de reglementare a publicat noi reguli permanente de restricționare a vânzărilor de acțiuni de către acționarii mari, precum și de către managementul corporativ și directorii companiilor listate pe bursă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Începând din 9 ianuarie, marii acționari vor putea vinde cel mult 1% din acțiunile unei societăți, la fiecare trei luni. De asemenea, ei trebuie să își prezinte planurile de reducere a deținerilor cu 15 zile în avans.

Pentru a împiedica ieșirile de capital, autoritățile chineze le-au solicitat verbal băncilor să restricționeze schimburile valutare. Autoritatea de reglementare valutară ar fi instruit băncile din Shenzhen să limiteze cumpărarea de dolari de către clienți persoane fizice și juridice.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: