duminică

2 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 iunie, 2020

China și Statele Unite ar trebui să reia la timp comunicarea privind negocierile comerciale și alte probleme, pentru că sunt prea interconectate ca să se decupleze, a declarat Zhu Guangyao, fost ministru adjunct de finanțe chinez, iar acum consilier guvernamental, citatde Reuters.

Declarația face parte dintr-o campanie în care alţi consilieri chinezi spun că ţara lor are un spaţiu „foarte larg” de a susţine economia prin politici monetare şi fiscale şi că în Trimestrul 3 va avea loc o reluare puternică a creşterii.

În acelaşi timp, marele producător american Tesla a obţinut aprobarea Beijingului de a construi în China Modelul 3 al maşinilor sale electrice, echipat cu acumulatorii LFP (litiu fier fosfat), care vor fi livraţi, cel mai probabil, de firma chineză Contemporary Amperex Technology.


Acumulatorii LFP nu conţin cobalt, unul dintre cele mai scumpe metale cu care se fac bateriile pentru maşinile electrice.

La începutul lunii mai, reprezentanții guvernelor chinez şi american convenisetră să continue respectarea acordului comercial încheiat la începutul anului, după ce au constatat că s-au înregistrat progrese în aplicarea așa numitei Faze 1 a acordului.

(Citiți și: „China şi SUA se declară mulțumite de aplicarea Fazei 1 a acordului lor comercial”)

Creşterea economică a Chinei în Trimestrul 3 ar urma să fie de circa 5%, potrivit estimărilor lui Liu Huan, unul dintre consilierii guvernamentali citaţi de Reuters.

Economia chineză s-a contractat cu 6,8% în primul trimerstru, pentru prima orar în ultimele yecide ani, iar estimărea Băncii Mondiale pentru între anul 2020 este cea a unei creşteri de doar 1%, la limita recesiunii pentru China.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: