vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 ianuarie, 2021

Echipa de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) însărcinată cu anchetarea originii coronavirusului, îşi va începe misiunea joi, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii chinez. Aprobarea accesului specialiștilor vine cu o întârziere de o săptămână, fără ca Beijingul să ofere explicații.

Această vizită este extrem de sensibilă pentru Beijing, care încearcă să evite orice responsabilitate în legătură cu pandemia ce a ucis peste 1,9 milioane de oameni în întreaga lume, notează AFP, preluată de Agerpres.

Programată iniţial săptămâna trecută, ea a fost anulată în ultimul moment din lipsa tuturor autorizaţiilor necesare pentru echipă, aminteşte sursa citată.


„După discuţii, echipa de experţi ai OMS (…) se va duce în China începând cu 14 ianuarie pentru inspecţii. Ei vor efectua cercetări în comun cu oamenii de ştiinţă chinezi cu privire la originile COVID-19”, a declarat Ministerul Sănătăţii chinez, într-un scurt comunicat.

Beijingul nu a furnizat detalii cu privire la modul în care se va desfăşura vizita, dar se aşteaptă ca anchetatorii să fie plasaţi în carantină la sosirea pe teritoriul chinez.

Comisia Naţională de Sănătate chineză, care a anunţat data, nu a oferit detalii cu privire la itinerariul echipei.

Șeful OMS şi-a exprimat regretul săptămâna trecută că anchetatorii săi nu s-au putut duce în această ţară.


Unda verde a chinezilor vine la exact un an după anunţul primului deces în China din cauza a ceea ce era la acea vreme doar un virus misterios. De atunci, ţara a reuşit să elimine practic maladia de pe teritoriul său, potrivit AFP, adăugând că autorităţile de la Beijing nu ratează nicio ocazie de a pune la îndoială originea chineză a virusului, în timp ce iniţial au dat vina pe o piaţă din Wuhan unde erau vândute animale vii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, a acuzat repetat autorităţile de la Beijing de răspândirea „virusului chinez” pe planetă – şi chiar de faptul că l-ar fi lăsat să scape dintr-un laborator de virologie din Wuhan, oraşul din centrul ţării unde a apărut virusul la sfârşitul anului 2019.

Puterea comunistă de la Beijing a condamnat la sfârşitul lunii decembrie la patru ani de închisoare o „jurnalistă cetăţeană”, Zhang Zhan, care a relatat despre carantina din Wuhan.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: