vineri

19 aprilie, 2024

29 mai, 2019

Schimbările operate de PSD în structura internă de putere sunt simpla consecință a încarcerării lui Liviu Dragnea și nu furnizează absolut niciun indiciu că rezultatul alegerilor europarlamentare de duminică ar fi contat cât de puțin în deciziile luate marți de acest partid.

În esență, partidul s-a concentrat asupra primei etape de epurare a apropiaților lui Liviu Dragnea și a prezervării guvernării, fără să emită niciun fel de judecată referitoare la linia politică de urmat. Atât schimbările operate în partid cât și propunerile de completare a cabinetului indică faptul că PSD schimbă personaje, nu și politica.


Dupa șase ore de discuții,  Comitetul Executiv al PSD a validat noua conducere a partidului. Viorica Dăncilă asigură interimatul funcției de președinte, președinția executivă fiind preluată de fostul vicepremier Paul Stănescu, a cărui legitimitate e dată doar de faptul că a fost în grupul celor care au încercat să îl demită pe Liviu Dragnea.

Codrin Ștefănescu a fost eliberat din funcția de secretar general, iar Anca Alexandrescu, angajată de Liviu Dragnea la partid, va fi eliberată din funcția de consilier. Partidul a ezitat să decidă rapid și soarta consilierului Darius Vîlcov, Viorica Dăncilă anunțând că se va decide ”în curând” și în această chestiune.

Funcția de secretar general a fost preluată de Rodica Nassar, iar Gabriela Firea a fost reinstalată ca vicepreședinte PSD.

Florin Iordache a fost convins să renunțe la ideea de a deveni candidatul PSD la șefia Camerei Deputaților, poziție care îi revine lui Marian Neacșu.


Lista celor care vor fi propuși să completeze echipa guvernamentală îi conține pe Titus Corlățean, vicepremier, (cel care este responsabil de haosul produs la votul din Diaspora de la alegerile prezidențiale din 2014), pe Ana Birchall pentru Justiție, pe Natalia Intotero, pentru Romînii de pretutindeni (plasată pe listele partidului la alegerile europene din 2019 pe o poziție care s-a dovedit neeligibilă), și pe Roxana Mînzatu, la Fonduri Europene.

Articole recomandate:

Etichete: , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: